VREME

Izredno opozorilo: pripravite se na hudo uro

Popoldne oblaki postopoma nad vso Slovenijo.
Fotografija: Fotografija je arhivska. FOTO: Tadej Regent, Delo
Odpri galerijo
Fotografija je arhivska. FOTO: Tadej Regent, Delo

LJUBLJANA – Dele Slovenije je z zahoda že zgodaj popoldne zajelo neurje. Najvišja, rdeča, stopnja opozorila je bila najprej prižgana za Gorenjsko, nato še za Ljubljano z okolico in Koroško. Sledili sta Dolenjska in Notranjska.

Nevihte, ki se bodo po napovedih vremenoslovcev začele pojavljati popoldne, se bodo ponekod nadaljevale v noč.

Ob 15.30 je uprava za zaščito in reševanje izdala izredno opozorilo: v petek popoldne in zvečer bodo predvsem v osrednji in vzhodni Sloveniji mogoče močnejše nevihte z nalivi, s točo in z močnejšimi sunki vetra.

 

Napovedane padavine bodo pomenile konec vročinskega vala, nekaj olajšanja pa bi lahko prinesle gasilcem, saj za velik del države velja velika nevarnost požarov.
FOTO: Arso
FOTO: Arso

V torek nove padavine

V soboto zaradi oblačnosti in krajevnih padavin v notranjosti temperatura ne bo presegla 30 stopinj. V nedeljo zjutraj lahko nastane nekaj megle ali pa nizke oblačnosti, a se bo čez dan delno razjasnilo. Po osvežitvi se bo ponovno segrelo do okoli 30 stopinj Celzija. Še za kakšno stopinjo ali dve bo bolj vroče v ponedeljek, ko bo zapihal jugozahodni veter, napovedujejo pri Arsu.

Predvidoma nas bo nova ohladitev dosegla v torek, ko napovedujejo prehod nove hladne fronte s padavinami. Za zdaj kaže, da bo dež zajel večji del države. V sredo bodo padavine oslabele in ponehale, postopoma se bo tudi razjasnilo. Spet bo tudi topleje. Dolgotrajnejše ohladitve, ki bi prinesla bolj »jesenske« razmere in temperature, še ni na vidiku, še pravijo vremenoslovci.

Ste tudi vi opazili kaj zanimivega? Pošljite nam fotografijo ali video.

 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije