APRILA

Izbiramo naj pirhe Slovenskih novic!

Do velike noči je še dovolj časa, da izdelate lepe pisanice in se z njimi potegujete za laskave nagrade na našem že 23. natečaju
Fotografija: Pirhe bo ocenil etnolog prof. dr. Janez Bogataj. Foto: Dejan Javornik
Odpri galerijo
Pirhe bo ocenil etnolog prof. dr. Janez Bogataj. Foto: Dejan Javornik

Spoštovane bralke in bralce Slovenskih novic že 23. vabimo k sodelovanju za izbor naj pisanic. Tudi letos jih bo ocenil in razglasil najboljše etnolog prof. dr. Janez Bogataj, razstavo pa bomo pripravili v avli Delove stolpnice na Dunajski cesti 5 v Ljubljani. Pirhe bomo na uredništvu zbirali od 1. do 12. aprila.

Do velike noči nas loči še okrogel mesec, saj se je letošnja odmaknila globoko v drugo polovico aprila. Vendar je že čas, dragi bralci in bralke, da začnete snovati svoje umetelne praznične pisanice, s katerimi na natečaju za naj pirhe Slovenskih novic navdušujete in presenečate že več kot dvajset let. Naj vam bo pomlad, ki se je pravkar tudi uradno začela, pri tem v spodbudo in navdih.

Vselej na naše uredništvo prispe velika množica pisanic, izdelanih v vseh mogočih znanih in manj znanih tehnikah. Lani smo tako prejeli več kot 300 pirhov, med katerimi smo izbrali najlepše in najizvirnejše v treh kategorijah, kulturna dediščina, sodobna ustvarjalnost in sodobna otroška ustvarjalnost. Kategorije vsako leto nekoliko spremenimo, da s tem spodbujamo vašo ustvarjalnost, letos pripravljamo presenečenje, saj bo kategorij več kot tri. Kako vas bomo izzvali tokrat, pa naj ostane skrivnost do naslednje sobote, 30. marca, ko bomo v naslednjem članku objavili vse podrobnosti natečaja.

Tudi letos se že veselimo vseh pirhov, ki jih bomo lahko občudovali, saj je znano, da je naša tradicija izdelovanja res bogata. Poleg klasično pobarvanih z naravnimi ali umetnimi barvili, znamenitih prekmurskih remenk pa belokranjskih pisank lahko najbrž pričakujemo kakšne posebne izvedbe kot prejšnja leta, ko so na natečaj prispele na primer pisanke, prepredene iz volnenih niti, pa kvačkane, povoskane in še kakšne. Prav vse prispele pisanke bodo na ogled na skupni razstavi, ki bo v avli Delove stolpnice, na odprtju pa bosta tudi slovesna razglasitev zmagovalcev v posameznih kategorijah in podelitev nagrad najboljšim.

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije