MENI, DA JE DELALA DOBRO

Ivanka je bila ravnateljica 26 let, zdaj njeno razrešitev podprl tudi minister

Razrešitev dolgoletne ravnateljice Srednje šole Ravne je v sredo izglasoval svet Šolskega centra Ravne na Koroškem.
Fotografija: Ivanka Stopar. FOTO: Tadej Regent 
Odpri galerijo
Ivanka Stopar. FOTO: Tadej Regent 

Potem ko je svet Šolskega centra Ravne na Koroškem v sredo izglasoval razrešitev dolgoletne ravnateljice Srednje šole Ravne Ivanke Stopar, je zaradi več ugotovljenih in neodpravljenih kršitev pozitivno mnenje k predlogu za razrešitev podal tudi minister za vzgojo in izobraževanje Darjo Felda.

Očitke zavrača, meni, da je delala dobro

V sporočilu za javnost, ki ga je danes objavila na Facebook profilu Srednje šole Ravne na Koroškem, je zapisala, da odločitev o njeni razrešitvi sprejema z obžalovanjem, saj da je vseh 26 let na mestu ravnateljice svoje delo opravljala vestno, zagnano in odgovorno.

»Gotovo sem v tem času spregledala katerega od več kot 2800 predpisov in podzakonskih aktov in naredila tudi kakšno napako, a nikoli v škodo dijakov,«je zapisala.

»Ali je bilo glasovanje o moji razrešitvi zaradi nekaterih manjših napak, ugotovljenih v dveh inšpekcijskih postopkih, res potrebno in ali je bila to modra odločitev, bo pokazal čas. Nobenega dokumenta ni, ki bi moje vodenje resno obremenjeval, kljub temu pa je sindikat Sviz svetu šole že dvakrat predlagal mojo razrešitev, ki so jo člani sveta šole prvič zavrnili, drugič pa je niso izglasovali, v tretje pa je, ob spremenjeni sestavi sveta šole, glasovanje za mojo razrešitev uspelo,« je zapisala.

image_alt
Dijaka tretjega letnika zabodli v trebuh

Navedla je še, da hkrati svet zavoda ni sprejel njenega predloga za predčasno prekinitev mandata. Na sredini seji je namreč Stopar, ki je prejemnica več nagrad s področja šolstva, namreč podala odstop s koncem letošnjega leta. Današnji zapis na družbenem omrežju pa je sklenila z besedami, da odhaja z dvignjeno glavo in željo, da bi šlo dijakom, kolektivu in šoli še naprej dobro.

Sviz pozval k njeni razrešitvi

Iz sindikata Sviz so v sredo, tudi z željo po umiritvi položaja, javno pozvali člane sveta Šolskega centra Ravne na Koroškem, pod okrilje katerega spada Srednja šola Ravne, k razrešitvi ravnateljice. V dopisu so opozorili na s strani inšpektorata in proračunske inšpekcije ugotovljene nepravilnosti. »Njeno vztrajanje na funkciji, ki jo je s svojimi dejanji povsem kompromitirala, stopnjuje napetosti v zavodu in že sproža tudi napovedi ekstremnih ravnanj zaposlenih, celo napoved gladovne stavke,« so v sredo zapisali pri Svizu.

 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije