NADZOR

Inšpektorji na delu, pod drobnogled vzeli dvigala

Dvigala sodijo med skupne dele večstanovanjskih stavb.
Fotografija: Doslej so opravili 20 nadzorov. FOTO: Mavric Pivk, Delo
Odpri galerijo
Doslej so opravili 20 nadzorov. FOTO: Mavric Pivk, Delo

LJUBLJANA – Stanovanjska inšpekcija je v akciji nadzora izvajanja obveznih rednih pregledov dvigal in njihovega vzdrževanja pregledala stanje v 20 večstanovanjskih stavbah po državi. V 16 primerih ni ugotovila pomanjkljivosti ali pa so bile te odpravljene, v štirih pa izdala ureditvene odločbe. Dve sta že izvršeni, za dve rok še ni potekel.

Kot so sporočili z ministrstva za okolje in prostor, je stanovanjska inšpekcija Inšpektorata RS za okolje in prostor od upravnikov zahtevala zadnje poročilo o periodičnem pregledu dvigala od pooblaščene organizacije, izjavo, ali so bile morebitno ugotovljene pomanjkljivosti in ali so bile okvare odpravljene, in izjavo o razlogih, zakaj morebitno ugotovljene pomanjkljivosti še niso odpravljene.

Stanovanjski zakon prišteva dvigala med naprave in opremo, ki so skupni deli večstanovanjske stavbe. Če ti niso vzdrževani v skladu z normativi za vzdrževanje stanovanj in stanovanjskih stavb, inšpektor določi dela, ki jih je treba izvesti za to, da bodo primerni za normalno rabo večstanovanjske stavbe, in rok za njihovo izvedbo.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije