Inovacija: ekološka žara za ekološki pogreb

Ob žalski fontani piva podelili priznanja spodnjesavinjskim inovatorjem leta. V osmih letih ocenili že 86 inovacij.
Fotografija: Letošnji nagrajenci (z leve): Gregor Sajovic, Biserka Kišič in Igor Pevec Fotografiji: Darko Naraglav
Odpri galerijo
Letošnji nagrajenci (z leve): Gregor Sajovic, Biserka Kišič in Igor Pevec Fotografiji: Darko Naraglav

S slavnostno podelitvijo priznanj in nagrad, ki je bila tokrat zaradi koronarazmer organizirana na odprtem prireditvenem prostoru Fontane piv Zeleno zlato v Žalcu, je bil zaključen razpis Inovator leta Spodnje Savinjske 2019.
Minister Jernej Vrtovec z županom Jankom Kosom in poslancem Aleksandrom Reberškom med pokušino ambasadorjevega piva
Minister Jernej Vrtovec z županom Jankom Kosom in poslancem Aleksandrom Reberškom med pokušino ambasadorjevega piva

Razpis že osmo leto zapored poteka na medobčinski ravni, in sicer sodelujoče Občine Braslovče, Polzela, Prebold, Tabor, Vransko in Žalec že pred njegovo objavo določijo sredstva za izvedbo, ki se v 90 odstotkih namenijo za denarne nagrade. Na razpisu je v osmih letih sodelovalo 126 inovatorjev s 86 inovacijami, tokrat je bilo teh 10, od katerih so bile tri skupinske, delo 17 inovatorjev. Kakovost nagrajenih inovacij se zagotavlja s predpisano minimalno oceno, ki jo morajo dosegati, potrdi pa jih svet županov sodelujočih občin. Nagradijo do pet najboljših inovacij, ki prejmejo oceno najmanj 8,5.


Prvo nagrado in priznanje je prejel Igor Pevec iz podjetja Pevec d.o.o. za Navtično sidro Thor, druga je pripadla Biserki Kišič in Primožu Grajžlu iz podjetja MedicoApps d.o.o., ki sta ustvarila nadzorni sistem Flysentinel za pilote. Tretjo nagrado je prejel Gregor Sajovic iz podjetja Mipot d.o.o., in sicer za ekološko žaro za ekološki pogreb. Priznanja je tokrat nagrajencem podelil minister za infrastrukturo RS Jernej Vrtovec, nagrade pa župan občine Žalec Janko Kos in predsednik komisije razpisa Danilo Basle. Vsi so udeležence tudi nagovorili, Stojan Praprotnik, direktor Razvojne agencije Savinja, ki je slovesnost tudi povezoval, pa je predstavil inovacije in inovatorje. Poskrbljeno je bilo tudi za krajši kulturni program v izvedbi vokalistke dr. Eve Podbregar in kitarista Leva Podbregarja. Ob zaključku slovesnosti je sledil še voden ogled Fontane piv Zeleno zlato s pokušino in pogostitvijo.
 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije