AFERA BOŠNJAK

Golob namignil, da je kirurg Bošnjak v sorodu s političnim veljakom?

V aferi Bošnjak vsak dan nove podrobnosti.
Fotografija: Golob opozoril na veliko število namigov na korupcijo v zdravstvu.  FOTO: Črt Piksi
Odpri galerijo
Golob opozoril na veliko število namigov na korupcijo v zdravstvu.  FOTO: Črt Piksi

Te dni so novinarji 24 ur pridobili dokumente, ki nakazujejo na morebitno korupcijo v UKC Ljubljana. Kot smo poročali, je nevrokirurg Roman Bošnjak operiral državljanko Severne Makedonije, ki je morala poleg plačila 27.000 evrov po rednem ceniku zdravniku za »zasebni honorar« nakazati še dodatnih 6000 evrov na račun podjetja v Hongkongu.

Nevrokirurg Bošnjak je sicer še v tujini, a je danes podal odstopno izjavo, ki jo je generalni direktor UKC Ljubljana sprejel. Odstopil naj bi, da ne bi kompromitiral postopka, v okviru katerega se bo znotraj UKC razčistilo, kaj se je zgodilo. Več o tem lahko preberete tukaj. UKC je vse dokumente predal Nacionalnemu preiskovalnemu uradu (NPU).

Golob: »Ne mine dan, da ne bi podobnih zgodb poslušal«

Premier Robert Golob je opisani primer komentiral v oddaji 24 ur zvečer, kjer je povedal, da pričakuje od pristojnih institucij in organov, da bodo ukrepali v skladu s svojimi pristojnostmi. Ob tem je namignil, da je »mogoče ta oseba (op. p. kirurg Bošnjak) v sorodstvu s kakšnim političnim veljakom«. Bolj konkretno o tem ni želel govoriti.

Opozoril je na to, da se sam s podobnimi primeri srečuje vsak dan, odkar se je začel ukvarjati z zdravstveno reformo: »Vsak dan, ampak ne s tako eksplicitnimi pisnimi dokazi, hodijo na dan zlorabe našega javnega zdravstvenega sistema za privatno bogatenje. Meni je strašno žal, ampak ne mine dan, da ne bi podobnih zgodb poslušal.«

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije