NOGOMETNI TALENT

Gattuso z doliške marakane

Na domačem travniku je neumorno driblal in preigraval s psom, ki mu je uničil kar več žog, zdaj pa je Lovro Grajfoner podpisal prvo poklicno pogodbo.
Fotografija: Za svojo igro je bil že večkrat nagrajen.
Odpri galerijo
Za svojo igro je bil že večkrat nagrajen.

Doma, v Gornjem Doliču, ima Lovro Grajfoner, ki je pred nekaj dnevi dopolnil 19 let, svoje nogometno igrišče. Pravi mu marakana, po slovitem stadionu v Riu de Janeiru. Na njem je prebil ogromno ur, zdaj pa je podpisal tudi prvo poklicno pogodbo z NK Mariborom.
Za svojo igro je bil že večkrat nagrajen.
Za svojo igro je bil že večkrat nagrajen.

»Lovro je naš Gattuso, pokazal je, da ima vrhunsko kakovost in profesionalnost. Takšnih talentov ne želimo izgubiti. Je na dobri poti, a v poklicnem nogometu potrebuješ tudi nekaj sreče. Upam, da jo bo imel,« je o mladeniču, ki je podpisal pogodbo do leta 2022, povedal športni direktor Zlatko Zahovič.
Lovro v akciji FOTOGRAFIJE: OSEBNI ARHIV
Lovro v akciji FOTOGRAFIJE: OSEBNI ARHIV

»Vsem v klubu se zahvaljujem za izkazano zaupanje in ponujeno priložnost. Super je, da lahko nadaljujem razvoj v najboljšem klubu v Sloveniji. To je nagrada za trdo delo. Po prihodu iz Rudarja v Maribor sem naredil korak naprej pri kadetih in mladincih, priprave s člani pa prinašajo novo izkušnjo,« pravi Lovro.
 

Najhujša kazen


Nogomet je začel igrati pri NK Mislinja, ko je imel šest let, nato je odšel k Rudarju v Velenje, se preizkušal tudi pri ljubljanski Olimpiji in se s 15 leti preselil v Maribor. Pri 12 letih je dobil prvo povabilo v reprezentanco, za njene mladinske selekcije pa igra vse od takrat. Z Mariborom je osvojil dva naslova državnega prvaka (v kadetski in mladinski selekciji) v nogometu ter naslov pokalnega prvaka leta 2017. Lani je igral v mladinski ligi prvakov (Uefa Youth), kjer so se merili s Spartakom iz Moskve, Sevillo in Liverpoolom.


Največja kazen zanj je bila, če so mu prepovedali na trening. Na domačem travniku je do pozne noči preigraval psa, ki mu je uničil kar več žog. Ko je pred leti sodeloval na kampu za mlade igralce AC Milana, je osvojil pokal za najboljšega strelca turnirja in dobil možnost za nadaljnje sodelovanje s tem italijanskim velikanom.

 

Na mednarodnih očeh


Plod dobrih iger je opazil tudi agent športne Agencije Ball23, ki mu je omogočil sodelovanje na turnirjih po Italiji (Chievo, Triestina, Udinese, Lignano …), nekajkrat pa je dobil nagrado za najboljšega igralca. V podpis je dobil celo pogodbo za igranje v prvoligaškem italijanskem klubu, a je bil Lovro še premlad in je to padlo v vodo.


Lovro je vesel in vedno nasmejan mladenič, ki je, kot pravi njegova mama Brigita, tudi precej trmast, saj je po poškodbi, ki je za nekaj časa ustavila njegovo športno pot, neutrudno treniral, da se je lahko čim prej vrnil na nogometno igrišče. Tako kot na zelenici je uspešen tudi v šoli, trenutno v srednji, kjer ga, kot pravi, podpirajo in mu pomagajo. Zaveda se namreč, da se le s trdim delom in vztrajnostjo pride daleč. In še nekaj; poleg nogometa ima rad tudi šah.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije