NAKUP ZAŠČITNE OPREME

Gale razkril še več znanih imen, omenja tudi Urško Bačovnik Janša

Žvižgač je navrgel nova imena, ki naj bi posredovala pri nakupu zaščitne opreme. Bačovnikova pa ostro nazaj: v želji pomagati je enako ravnalo na tisoče drugih. Meni to narekujeta lastna vest in zavezanost zdravniškemu poklicu. V takem ravnanju lahko provizije išče samo tisti, ki je nanje sicer navajen.
Fotografija: Žvižgač Ivan Gale je zaradi oddaje Tarča čez noč postal najbolj iskano ime v državi. FOTO: RTV Slovenija
Odpri galerijo
Žvižgač Ivan Gale je zaradi oddaje Tarča čez noč postal najbolj iskano ime v državi. FOTO: RTV Slovenija

Pandemija, ukrepi vlade, nabava zaščitne opreme, napačne odločitve, prestrogi ukrepi za državljanke in državljane ... Vse to od sredine marca buri duhove Slovencev. Popolnoma pa je javnost razburkal Ivan Gale iz Zavoda za blagovne rezerve, ki je v oddaji RTV Slovenija nedavno povedal, kaj se je dogajalo pri nabavi zaščitne opreme. Kasneje so sicer druge osebe razlagale nasprotno, a Gale se ni ustavil. Mnogi v Sloveniji so ga razglasili za žvižgača in narodnega heroja, drugi za političnega spletkarja, na spletnih omrežjih pa se je celo pojavila skupina v njegovo podporo.
 

Preberite še:

Soočenje na nacionalki: Gale ponudil poligraf, Počivalšek ponosen na svoje delo
Na račun odgovornih za nabavo mask letijo hude obtožbe
Minister Počivalšek: To je režiran in politično motiviran lov na še eno glavo

Za 24ur.com je Gale v nedeljo omenil nova imena, ki so, kot pravi, bila na tak ali drugačen način vpletena v posle pri nabavi za zaščitno opremo (maske, respiratorje, rokavice itd.). Med drugim naj bi po njegovem posredovala tudi žena sedanjega predsednika vlade Urška Bačovnik Janša.

Slednja je, kot je razvidno iz poslanega e-sporočila, ki ga je dal Gale Pop TV, posredovala za sklenitev posla s podjetjem moža predstojnice infekcijskega oddelka v SB Celje. Kot dodaja Gale: »Gospod Miran Blatnik je direktor podjetja Xan-max, s katerim je Zavod sklenil v soboto, 21. 3. 2020, pogodbo. Se je takrat zelo mudilo s sklenitvijo, vodja financ Zavoda pa je ostal brez besed, ko je preveril boniteto ponudnika.« Kot pišejo na 24ur, je bila ta pogodba kasneje stornirana. 

Med drugim je Gale navedel še Alenko Jeraj, Romana Končarja, Franca Breznika in Ivana Jordana.



Janez Janša z ženo Urško Bačovnik Janša v dvorani Tabor leta 2012. FOTO: Tadej Regent, Delo
Janez Janša z ženo Urško Bačovnik Janša v dvorani Tabor leta 2012. FOTO: Tadej Regent, Delo


Bačovnikova se je na obtožbe nemudoma odzvala z zapisom na družbenem omrežju. Pojasnila je, da je v želji pomagati v tistem času enako ravnalo na tisoče drugih posameznikov: »Meni to narekujeta lastna vest in zavezanost zdravniškemu poklicu. V takem ravnanju in v želji pomagati v času epidemije lahko provizije išče samo tisti, ki je nanje sicer navajen.«

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije