ODPRTE RANE IN TUMOR

FOTO: Splet preplavili grozljivi prizori mučenih živali: hranili so se z lastnimi iztrebki

Ljubitelji živali so zgroženi.
Fotografija: Dogo so morali uspavati. FOTO: Facebook
Odpri galerijo
Dogo so morali uspavati. FOTO: Facebook

PTUJ – Po poročanju spletnega portala maribor24.si se je primer zlorabe živali v družinski hiši v okolici Ptuja, v kateri je živela mati s sedmimi otroki in z mlajšim partnerjem, odvijal že dalj časa. V kletnih prostorih hiše so našli pse, ki so se bili primorani hraniti z lastnimi iztrebki in glodanjem lesenih podbojev vrat.

Več psov, od tega dva odrasla in mladiči, je živelo v nevzdržnih razmerah. Psi so po navedbah portala morali jesti lastne iztrebke, ki so ležali povsod po tleh, tudi v stanovanju, kjer je živela družina. Kot navajajo, je lastnika živali obravnavala tudi veterinarska inšpekcija, ki pa naj ne bi odkrila nič spornega.

Lastnike živali so najprej prijavili veterinarski inšpekciji, ki je opravila ogled, a naj ne bi odkrili nič spornega. Društvo za zaščito živali je na svoji facebook strani zapisalo, da je zadeva absurdna in da ne razumejo, kako da inšpektorji v tako slabih razmerah niso ugotovili nepravilnosti: »Kaj se to dogaja vedno znova? Kje živimo? Če lastniki niso kos in zatajijo, potem bi uradni organi morali ukrepati in poskrbeti za minimalno dobrobit živali. Za to jih imamo v državi. Spet en primer, ki je pricurljal v javnost. Da vidite. In veste. Eto Slovenija. Res dopuščaš in toleriraš žalostne stvari.«

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije