VINARJI NAD ŽOGO

FOTO: Rešili slovensko nogometno čast

Naša vinska reprezentanca premagala avstrijsko s 3:0. Evropski naslov bo branila maja prihodnje leto na Češkem.
Fotografija: Avstrijci pred tekmo FOTO: Drago Perko
Odpri galerijo
Avstrijci pred tekmo FOTO: Drago Perko

DOB PRI DOMŽALAH – Bila je sončna nedelja, kako uro po kosilu, ko se je začelo dogajati na Dobu. Pri Domžalah. Na parkirišču v športnem parku, kjer brca domači ligaš NK Dob Roltek, so se zbrala eminentna imena slovenskega in avstrijskega vinarstva. Da se pred kvalifikacijsko tekmo med Slovenijo in Avstrijo pomerijo za prestiž in čast.

Hvaležni Matjažu Keku

To so evropski prvaki. FOTO: Drago Perko
To so evropski prvaki. FOTO: Drago Perko
»Načrtovali smo, da se dvakrat pomerimo z Avstrijo, dogodka sta podprli Nogometna zveza Slovenije in avstrijska nogometna zveza,« nam pove Danilo Steyer, cenjeni vinar, prvi kapetan slovenske vinske reprezentance, zdaj pa predsednik Vinske reprezentance Slovenije in podpredsednik Evropske vinske nogometne zveze. »Dejansko smo izkoristili dva krasna dogodka za dve dobri tekmi (na prvi v Celovcu je bilo 2:2, op. a.). Vesel sem, ker smo se zbrali v najboljši postavi. Tekmi z Avstrijo sta dober test pred prihajajočim evropskim prvenstvom,« je nadaljeval Steyer, ko sta se ekipi začeli ogrevati, brez šale, povsem zares. Ob tem je Steyer mislil precej resno, ko je omenil, da je vesel, da ima selektor Slovenije na voljo najmočnejšo ekipo. Za Slovenijo so tekmo začeli Jure Stegne, Timi Kaloh, Primož Kugler, Janez Aljančič, Jure Veber, Boštjan Žnuderl, Tomaž Ščurek, Tomaž Avguštin, Gregor Leber Vračko, Matej Vračko, Tim Lo Duca, na klopi pa je bil selektor Robert Fišer. »Smo štirikratni evropski prvaki, tudi lani smo bili najboljši, ko je bilo prvenstvo v Sloveniji. Skupaj z Nemci smo začetniki vinskih reprezentanc v Evropi,« nadaljuje in ne pozabi, da jim je bil in jim je še vedno v veliko pomoč selektor slovenske moške reprezentance. »Matjaž Kek je naš prijatelj, bil je ambasador prvenstva, ki je bilo v Sloveniji. Veliko je storil za nas, za vse smo mu izjemno hvaležni,« je dodal Steyer.

Tretji polčas

Slovenski vinarji so bili prevelik zalogaj za avstrijske, to je bilo hitro jasno na zelenici, 3:0 je bilo na koncu! Dva gola je dosegel nekdanji mladi up NK Maribora Matej Vračko, enega je zabil Boštjan Žnuderl, svojčas nogometaš Maribora. Od nedelje ima Slovenija novega kapetana – dosedanji Tomaž Ščurek je kapetanski trak predal Gregorju Leberju Vračku. Omenjena tekma in test sta dobra preizkušnja, naši vinarji bodo evropski naslov branili med 19. in 23. majem prihodnje leto na Češkem, v okolici Brna.


Marjan in Danilo že delata nove plane. FOTO: Lado Vavpetič
Marjan in Danilo že delata nove plane. FOTO: Lado Vavpetič
Tekma na Dobu je imela tudi tretji polčas. Da ni bilo lakote, je poskrbel Marjan Kocman - Kuki iz Zlate Kaplje v Radomljah. »Z Danilom sva že 30 let prijatelja, skupaj smo odprli klet Atrij v Domžalah, kjer smo predstavili vse slovenske vinarje, zdaj sledijo avstrijski vinarji, potem še nemški z Ralfom Schumacherjem,« napoveduje Kocman, ki je z ekipo pripravil domače pečenice, krvavice, zelje, ajdove žgance in sirove štruklje, za našo izbrano vrsto pa dunajske zrezke. Kot se za srečanje vinarjev spodobi, ni manjkalo kakovostne rujne kapljice – kar 16 primerkov je je bilo na voljo za božanje in draženje brbončic.

Poleg omenjenega Vračka je svojčas dobro igral in navduševal Tim Lo Duca, ki danes velja za uspešnega mladega vinarja, Nejc Ščurek je igral v Primorju, v ekipi vinarjev je tudi Janez Aljančič, ki nadaljuje gostinsko tradicijo. »V ekipi mora biti vsaj polovica vinarjev, po novem bomo ta kriterij dvignili na dve tretjini,« nam je Steyer pojasnil, kdo spada v izbrano vrsto vinarjev. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije