SLOVENSKI GASILCI OGORČENI

FOTO: Nesrečo je objavil na facebooku, 112 pa ni poklical

Še preden so prejeli poziv na intervencijo, je nekdo informacije o nesreči objavil na družbenem omrežju.
Fotografija: Fotografija je simbolična. FOTO: Getty Images, Istockphoto 
Odpri galerijo
Fotografija je simbolična. FOTO: Getty Images, Istockphoto 

VELIKE LAŠČE – Gasilci gasilske enote Ribnica so v torek posredovali po prometni nesreči, ki se je zgodila v Velikih Laščah in v kateri sta trčili vozili.

Gasilci PGD Ribnica so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulator, posuli razlite motorne tekočine z vpojnim sredstvom, s tehničnim posegom iz vozila rešili poškodovano osebo in ji nudili prvo pomoč do prihoda reševalcev nujne medicinske pomoči iz Ljubljane.

Ti so na kraju dogodka oskrbeli poškodovani osebi in eno prepeljali v UKC Ljubljana. 

Presenetilo pa jih je dejstvo, da je bila nesreča devet minut pred pozivom že objavljena na spletu, in sicer na družabnih omrežjih. Ob tem so zapisali: »Ogorčeni smo, ker se je ponovno namreč zgodilo, da so bili socialni mediji pred nami obveščeni o prometni nesreči. Nekdo je v neki skupini zapisal, da se je pripetila prometna nesreča na Rašici celih 9 minut preden smo gasilci in reševalci prejeli poziv. Sedaj pa naj se tisti, ki je to zapisal vpraša ali ne bi namesto objave v skupini raje klical na 112 in tako pripomogel k hitrejšemu reševanju ponesrečenih? Kdo ve, upajmo da ne bo naslednjič teh 9 minut usodnih...«



Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije