POHOD

FOTO: 100 žensk na Triglav: noč bo precej kratka

Z avtobusom so se napotile proti Rudnemu polju.
Fotografija: Dekleta so poučili o opremi. FOTO: Boštjan Fon
Odpri galerijo
Dekleta so poučili o opremi. FOTO: Boštjan Fon

Tako kot vsako leto smo pohodnice, ki so bile izžrebane za tradicionalni pohod 100 žensk na Triglav 2018, pričakali na leški železniški postaji. Od tam so z avtobusom krenile proti Rudnemu polju, kjer jih bodo pričakali spremljevalci pohoda iz vrst Gorske reševalne službe (GRS) Slovenije. Sledi namestitev po spalnicah, predavanje o pripravi na turo, pregled opreme, seveda pa naših deklet ne bomo pustili lačnih, saj jih čaka prava vojaška večerja.
 

Znanje in zaupanje


​Poštenih sto vse skupaj se jih je dobilo v kasarni Rudolfa Badjure na Pokljuki. Spremljevalci pohoda so naše deklice sprejeli z navdušenjem, hkrati pa so jim že od prvega stika začeli vlivati zaupanje. Pohodnice smo po sprejemu opremili z značilnimi zelenimi jaknami in s spominskimi majicami, nato pa jih povabili k večerji. Po predstavitvi spremstva pohoda in kratkih navodilih, se je začelo predavanje Klemena Volontarja o pripravi na turo in pripravi opreme.
 

Ustrezno zlaganje opreme


Naše pohodnice so bile prepričane, da so doma vse lepo in prav zložile v nahrbtnike, toda vodniki so po koncu predavanja vsem naložili, da popolnoma izpraznijo svoje nahrbtnike – tako smo dobili vpogled v vsebine nahrbtnikov. Sledila je namestitev potrebne opreme, seveda pa se je vse nazaj zložilo v nahrbtnike, kot je treba. Nekatere niso imele s seboj zadovoljive varovalne opreme. Eden spremljevalcev, Mitja Kovačič, ki vodi agencijo za gorsko vodništvo Bricalp, je eni naših štajerskih pohodnic iz svojega avta podal samovarovalni komplet in ji ob tem seveda razložil nekaj osnovnih stvari. Gospa ga je milo pogledala in odvrnila: »Sedaj pa čisto nič več ne razumem.« Vendar smo prepričani, da se bo tudi naša pohodnica, ki ji ni nič jasno, kmalu lahko veselila skupnih korakov proti Triglavu.

​Trenutno še vedno potekajo aktivnosti pri pregledu in pripravi opreme za vzpon, vsem pa je že jasno, da bo vstajanje jutri zjutraj precej prej, kot so dekleta vajena doma. Spremljevalci pohoda smo se domenili, da jih bomo povabili iz toplih postelj že ob 4.30 in se čim prej pripravili po seveda krepkem zajtrku za gorsko turo.

Dekleta so prisluhnila predavanju. FOTO: B. F.
Dekleta so prisluhnila predavanju. FOTO: B. F.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije