SNEŽI

Ena na ena z Andrejem Velkavrhom: kako močno nas bo zametlo?

Tudi na Primorskem pričakujte sneg.
Fotografija: Bomo spet lopatali? FOTO: Igor Mali
Odpri galerijo
Bomo spet lopatali? FOTO: Igor Mali

LJUBLJANA – Z vzhodnega dela države že poročajo o sneženju. Vremenoslovci napovedujejo, da se bo danes ponoči od jugovzhoda sneženje okrepilo in razširilo nad večji del Slovenije. Le ob morju ter ponekod na Goriškem bo deževalo. Jutri nas tako čakata oblačnost in sneženje, le ob morju in na Goriškem bo večinoma suho. Popoldne bodo padavine oslabele in ponekod prehodno ponehale. Pihal bo okrepljen severovzhodni veter, na Primorskem močna burja. V noči na petek se bodo padavine spet nekoliko okrepile. Občasno bo snežilo, le ob morju in na Goriškem rahlo deževalo. V soboto dopoldne bo sneženje povsod ponehalo, ponekod se bo popoldne zjasnilo. Burja na Primorskem bo nekoliko oslabela.
Ponekod po Sloveniji že sneži. FOTO: Promet.si
Ponekod po Sloveniji že sneži. FOTO: Promet.si

Koliko snega bo zapadlo?

Po odgovor smo se obrnili na dežurnega vremenoslovca Agencije RS za okolje (Arso) Andreja Velkavrha. Pojasnil je, da bo največ padavin na jugu države, med Notranjsko, Kočevskim, Belo krajino in delom Dolenjske: »Pa tudi na Štajerskem, okoli Pohorja. Do sobote zjutraj lahko malo više zapade tudi 30 centimetrov snega in več, niže pa do okoli 20.« Preostali del države bo beležil od pet do deset centimetrov padavin. 

»Meja sneženja bo danes ponoči in jutri res nizko, tako da bo deževalo samo ob morju.« Dodaja še, da temperature ne bodo posebno nizke: »Ponoči in podnevi okoli ničle. Nihanje bo okoli dve stopinji.«

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije