KOLEKTIVNI IZSTOPI IZ STRANKE

Dokončno počilo v Levici? »Gre za skupino oseb, ki je podpirala frakcijo Mihe Kordiša«

Iz Levice je danes kolektivno izstopilo več članov.
Fotografija: Asta Vrečko, Miha Kordiš in Luka Mesec iz časov, ko so bili še kot eno. FOTO: Jože Suhadolnik/delo
Odpri galerijo
Asta Vrečko, Miha Kordiš in Luka Mesec iz časov, ko so bili še kot eno. FOTO: Jože Suhadolnik/delo

Iz Levice je danes kolektivno izstopilo več članov. »Njihov odstop je bil pričakovan in napovedan, sama pričakujem še kakšne odstope v prihodnosti,« se je odzvala koordinatorica stranke Asta Vrečko. Po njenih besedah vsi podpisniki pisma o odstopu niti niso člani stranke, nekateri so izstopili že pred časom, drugi so šele v postopku včlanjevanja.

image_alt
Miha Kordiš: Skušajo me disciplinirati in utišati

Omenjeno pismo je podpisalo 23 posameznikov, v njej pa Levici, predvsem njenemu vodstvu, očitajo, da so po vstopu v vlado pozabili na svoje korenine in da »kolaborirajo z interesi kapitala«. V »malomeščanski liberalni stranki« ne vidijo več prihodnosti, »imen, časa in življenja pa ne nameravamo več razprodajati za bankrotiran politični projekt«, so zapisali v pismu, o katerem je danes prvi poročal portal N1.

»Gre za skupino oseb, ki je podpirala frakcijo Mihe Kordiša in njegovo kandidaturo za koordinatorja ter prevzem stranke, kar se je izjalovilo,« je v prvem odzivu dejala koordinatorica Vrečkova.

Miha Kordiš FOTO: Jože Suhadolnik/delo
Miha Kordiš FOTO: Jože Suhadolnik/delo

Omenjeni izstopi so po njenih besedah posledica tega, v hkratnem posredovanju odstopne izjave tako stranki kot medijem pa gre po njenem prepričanju za poskuse škodovanja in slabljenja stranke.

Brez razkola? 

Prepričana je, da v stranki ne prihaja do razkola. Vsak član, ki ugotovi, da v njej ne more uresničevati svojih političnih interesov, pa lahko izstopi, je dejala.

image_alt
Drama v Levici: Kordišu očitajo, da je zlorabil položaj, grozil in izsiljeval

Ob očitkih o delovanju v vladi pa je izpostavila, da so kot najmanjša koalicijska partnerica prevzeli izjemno odgovornost in vodenje treh zahtevnih resorjev. Kot je spomnila, se je članstvo o vstopu v vladno koalicijo večinsko izreklo, vedeli so, da potrjujejo vstop v levosredinsko vlado, mnogi izmed podpisnikov omenjenega pisma pa takrat še niti niso bili člani stranke. Po njenih besedah pa so se tudi v stranki zavedali, da je naloga v vladi težka, še posebno za stranko z zelo jasnimi načeli.

O tem, ali gre pri izstopih za koordinirano potezo z njihovim poslancem Kordišem, ki ga sicer ni med podpisniki, je pa stranka z njim v napetih odnosih, je Vrečkova dejala, da slednje težko ocenjuje, saj je Kordiš na dolgotrajni bolniški. 

 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije