PO EPIDEMIJI

Dobra novica za popotnike: na Brnik se vrača nizkocenovni prevoznik

To je osmi redni letalski prevoznik, ki po epidemiji novega koronavirusa znova vzpostavlja lete na Brnik.
Fotografija: Easyjet. FOTO: Voranc Vogel
Odpri galerijo
Easyjet. FOTO: Voranc Vogel

Na ljubljansko letališče se je po več kot štirih mesecih prekinitve prometa zaradi epidemije covida-19 vrnil nizkostroškovni letalski prevoznik Easyjet. V Fraportu Slovenija pričakujejo, da se bo v Ljubljano vrnilo še vsaj šest prevoznikov. V soboto se vzpostavlja linija z Varšavo, Brussels Airlines pa bo lete v Bruselj obnovil septembra.

Easyjet je osmi redni letalski prevoznik, ki po epidemiji novega koronavirusa znova vzpostavlja lete na Brnik. V nedeljo je ponovno vzpostavil lete v Berlin, kamor bo do konca poletne sezone predvidoma letel enkrat tedensko, danes popoldne pričakujejo prvi let z londonskega letališča Gatwick, so sporočili iz Fraporta, ki upravlja z ljubljanskim letališčem.

V London šele septembra

Easyjet sicer letov v britansko prestolnico avgusta ne načrtuje, bo pa z letenjem po trenutnih napovedih nadaljeval 4. septembra in od takrat dalje ponujal dva leta tedensko, vsak ponedeljek in petek. Z oktobrom naj bi dodal še dnevne lete na londonski Luton ali Stansted.

Na največje londonsko letališče Heathrow pa naj bi septembra lete ponudil British Airways. Septembra na letališču Jožeta Pučnika pričakujejo še Brussels Airlines z leti v Bruselj, Windrose z leti v Kijev in enega od izraelskih prevoznikov z leti v Tel Aviv.

Na ploščadi ljubljanskega letališča bodo sicer v soboto, na prvi avgustovski dan, ponovno pozdravili prevoznika Lot Polish Airlines z leti v Varšavo. Sredi avgusta naj bi Aeroflot znova vzpostavil povezavo z Moskvo.

Vodja letaliških storitev v Fraportu Slovenija Janez Krašnja je z vračanjem prometa glede na trenutne razmere zadovoljen, a hkrati opozarja na nujno potrebno pomoč države za povrnitev dobre povezljivosti Slovenije s svetom.

Beograd, Pariz, Amsterdam ...

Trenutno iz Ljubljane letalske povezave zagotavljajo Air Serbia (sedemkrat tedensko v Beograd), Montenegro Airlines (petkrat tedensko v Podgorico), Lufthansa (12-krat tedensko v Frankfurt), Wizz Air (dvakrat tedensko na belgijski Charleroi), Transavia (dvakrat tedensko v Amsterdam), Air France (dnevno v Pariz) in Turkish Airlines (trikrat tedensko v Istanbul).

Julija so se na ljubljanskem letališču vzpostavili čarterski leti, in sicer v hrvaški Dubrovnik in na grške otoke. "V vrhuncu poletja z ljubljanskega letališča skoraj vsak dan na pot pospremimo tudi potnike, ki se s čarterskimi leti odpravljajo na počitnice na Hrvaško ali v Grčijo," so zapisali v Fraportu.

V organizaciji slovenskih turističnih posrednikov so namreč iz Ljubljane na voljo leti s čarterskim prevoznikom Trade Air v Dubrovnik in na 10 grških otokov, z Aegean Airlines na Krf, Lefkado, Rodos in Karpatos ter s Croatia Airlines v Dubrovnik. Slovenski letalski portal Sierra5 sicer poroča, da so bili četrtkovi čarterski leti Croatie Airlines po treh letih med Ljubljano in Dubrovnikom zaradi premajhnega števila potnikov odpovedani.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije