PROMETNI ZASTOJI

Daljši zastoji na gorenjski avtocesti, izberite staro cesto

Če se odpravljate v Kranj, bodite strpni.
Fotografija: FOTO: Blažž Samec
Odpri galerijo
FOTO: Blažž Samec

KRANJ – Na gorenjski avtocesti se pred izvozom Kranj zahod v smeri Jesenic izvaja delovna zapora (Dars). Promet od tam naprej je do nedavnega potekal samo po enem prometnem pasu, zaradi česar je nastal zastoj. Zdaj promet že poteka po dveh pasovih. Policisti opozarjajo voznike, naj se pravilno razvrstijo. Na desnem prometnem pasu se bodo iz avtoceste na priključkih Kranj zahod, Naklo in Podtabor lahko izključili, na levem pasu vse do Brezij to ne bo mogoče. Za tovorni promet je namenjen desni prometni pas.

Zelo gost promet je tudi skozi Kranj. Dela se izvajajo pred krožiščem Primskovo in na Cesti Staneta Žagarja, kjer je promet na nekem odseku urejen izmenično enosmerno. Tudi tu je nastala daljša kolona.

Gost promet in zastoji so tudi na vzporednih cestah, zato policisti iz smeri Ljubljane proti Gorenjski predlagajo uporabo stare ceste Jeprca–Labore–kranjska obvoznica, za smer Škofja Loka pa uporabo ceste Jeprca–Reteče–Škofja Loka. Zastoje ob tako močnem prometu, kot je zdaj, pričakujejo do večera.

Tovorna vozila naj ne uporabljajo vzporednih cest. Zanje je v smeri Jeprca–Labore promet prepovedan, v drugi smeri (Labore–Medvode) pa je dovoljen.

Policisti pozivajo k spoštovanju predpisov in strpnosti.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije