OGORČENJE

Zdravnik o potezi Janše in njegove ekipe: Odkrito posmehovanje zdravstvenim delavcem

Takšnih mask za zdravstveno osebje ni dovolj, piše zdravnik Sašo Rebolj. Če bi jo vi želeli kupiti zase, je ne boste mogli.
Fotografija: Maske so mnoge zmotile. FOTO: Vlada RS
Odpri galerijo
Maske so mnoge zmotile. FOTO: Vlada RS

»Sem upal, da je parodija pa ugotovil da ni. Odkrito posmehovanje zdravstvenim delavcem, priporočilom o racionalni porabi varovalne opreme in kako za brezvezn fotosešn porabit FFP3 maske ki jih za zdravstveno osebje ni dovolj.« To je (nelektorirani) komentar Saše Rebolja, direktorja kamniškega ZD dr. Julija Polca. Objavil ga je ob fotografiji vladne ekipe (o njej smo pisali v članku Napad na Janšo in njegovo ekipo (FOTO)), vključno z Janezom Janšo, ki si je čez nos in usta poveznila omenjene maske, ki jih v zdravstvu primanjkuje in morajo z njimi ravnati nadvse racionalno.

Predlog Janši

Pod njegovo objavo, ki je bila do pisanja članka deljena že 138-krat, se je usulo komentarjev, tudi drugih zaposlenih v zdravstvu. Mnogi med njimi so ob pogledu na objavljeno fotografijo pomislili, da gre za kakšno drugo državo, parodijo ali montažo, a so žal spoznali, da ni tako. Mnogi med njimi so prepričani, da če so želeli pokazati na resnost razmer, bi to lahko storili simbolično. Lahko bi si čez usta in nos dali papir ali čisto navadne maske, ne pa teh tipa FFP3.

»Na sliki je vse navzkriž s preventivo«

Za vse tiste, ki menite, da je to, kar je storila vlada, promocija preventive, ima Rebolj odgovor (nelektorirano): »Pa to ni promocija preventive, na sliki je popolnoma vse navzkriž s preventivo! Slika prikazuje, kako ni prav. /.../ Te maske so namenjene najbolj izpostavljenim delavcem, ki prihajajo v stik s sluznicami okuženih bolnikov, kot npr jemanje brisov. Uporablja se jih skupaj z zaščitnim plaščem, visokimi rokavicami in zaščitnimi očali. Pri osebah na sliki ni razvidno, da bi počeli karkoli od tega, niti da bi bili zaščiteni po protokolu.«


Kaj pa zaposleni v zdravstvu?

Kakšne so razmere v slovenskem zdravstvu, pričajo zaposleni, ki so prvi v stiku z obolelimi, tudi okuženimi z novim koronavirusom, in ki se po opravljeni službi vračajo domov k svojim in le upajo, da česa niso staknili in da tega ne prenesejo na druge. Več o tem pa spodaj (nelektorirano):

»Mi, ki smo bolj tvegani prenašalci pa dobimo 3 navadne maske na izmeno. Pa naj bi jo po dveh urah menjali.« (Marijana)

»To pa je egoizem brez primere! Me zanima kdaj bomo v zdravstvu dobili dovolj teh mask! Kdaj bomo z njimi v zadostni količini opremljeni mi, zdravstveno osebje, ki je na prvi bojni liniji!!!!! Prav norca se delate! In pričakujete da vam bomo zaupali? Kako le če takoj pokažete da boste najprej reševali vas, zdravstvo pa pustili na cedilu!!
Navodilo mi je da lahko delam z navadno kirurško masko in to v bolj kuznih razmerah kot je pri vas na sestanku, vi pa se lahko zascitite z FFP3!!!! Za vas jih je dovolj, v zdravstvu jih pa močno primanjkuje!!!! Zaščitne opreme zmanjkuje!!!! Kdo bo negoval obolele, ker bomo zaradi pomanjkanja osnovne opreme zboleli zdravstveni delavci??? Verjetno vi, poslanci, sklepam!!!!
Ne nas zavajati z izjavami da moramo držati skupaj in bomo zmogli. Pokazali ste da vi ne držite z nami, ampak se norcujete iz nas.« (Natalija)


»Grdo povedano, ampak to zgleda tak, da vas zdravstvenih delavcev ni skoda, njih pa je, zato pa imajo ta boljse maske« (Tina)

»Žalostno... Prvi v vrsti bi morali imeti zdravstveni delavci te bonitete in v tej paniki trgovci. Njim pa tampone v nos pa vložke čez usta.« (Urška)

»Tudi delodajalci NE dobijo zaščitne opreme, ker je enostavno NI! Kako jo naj potem zagotovijo zaposlenim!« (Tomaž)

»Tocno to sem si rekla ko sem vidla sliko, za nas ki bomo dnevno izpostavljeni moznosti da se okuzimo ni ffp3 mask, mi se lahko zadovoljimo z kirurskimi .. glede na to da so dobro opremljeni mislim da je najbolje da kar oni rihtajo paciente« (Dragana)

»Resnicno zalostna poteza in obsodbe vredna. V posmeh vsem urgentnim sluzbam. Medtem ko eni stejemo za koliko posredovanj jih se imamo, drugi unicujejo maske za 5 minut slave.« (Luka)

»Tudi sam sem pomislil, da je kdo mal fotoshopal? Sam ocitno ne ... a je komu od teh jasno da maska ob soc. stikih sluzi temu, da bolni ne bi ti okuzil se koga naprej? In, da za tako zascito zadostuje navadna kirurska maska in ni potrebe po FFP3/2 maskah? Te so pa zdravstvu kar pomembne za odvzeme, sparamo vsako posebej, stejemo ... Evo za sliko je slo 21 brisov. Super. Za tako (populistično) potezo bi si vsaj navadne maske nadeli.« (Igor)

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije