RAZPISI

Če ne želite biti ob denar, ne smete zamuditi teh rokov

V mesecu avgustu morajo biti dijaki in študenti pozorni na nekatere razpise za različne štipendije.
Fotografija: Nekateri razpisi za štipendije se iztečejo že avgusta, drugi septembra in oktobra. FOTO: Blaz Samec/Delo
Odpri galerijo
Nekateri razpisi za štipendije se iztečejo že avgusta, drugi septembra in oktobra. FOTO: Blaz Samec/Delo

LJUBLJANA – Dijaki in študenti lahko kadarkoli med šolskim/študijskim letom oddajo vlogo za uveljavljanje pravice do državne štipendije. Ob izpolnjevanju pogojev jim štipendija pripada od prvega dne naslednjega meseca po vložitvi vloge.  Štipendija se dodeli za eno šolsko/študijsko leto, vlogo pa je treba oddati na pristojni center za socialno delo.

Če dijaki vlogo za dodelitev državne štipendije vloži avgusta, bo v primeru izpolnjenja pogojev, državne štipendije upravičen s 1. septembrom, začetkom šolskega leta.

Študenti naj vlogo vložijo v septembru in bodo v v primeru izpolnjevanja pogojev do državne štipendije upravičeni s 1. oktobrom, začetkom študijskega leta. 

Zoisove štipendije

Vlogo za Zoisovo štipendijo je treba oddati na Javni štipendijski, razvojni, invalidski in preživninski sklad Republike Slovenije.

Rok za oddajo vlog za leto 2018/2019 je za dijake sreda, 5. september, za študente pa petek, 5. oktober.

Rok za oddajo vlog za nadaljnje prejemanje Zoisovih štipendij za leto 2018/2019 je po starem zakonu za dijake sreda, 5. september, za študente pa petek, 5. oktober.

Štipendisti, ki so Zoisovo štipendijo pridobili po novem zakonu in v šolskem oziroma študijskem letu 2018/2019 ne prehajajo na višjo raven oziroma stopnjo izobraževanja, morajo vlogo za nadaljnje prejemanje Zoisove štipendije predložiti najkasneje do konca šolskega oziroma študijskega leta 2017/2018. Vloga za nadaljnje prejemanje Zoisove štipendije po ZŠtip-1 je dostopna na spletni strani sklada.

Štipendije za deficitarne poklice 

Štipendijo za deficitarne poklice lahko pridobijo dijaki, ki bodo v šolskem letu 2018/2019 obiskovali 1. letnik programov srednjega poklicnega izobraževanja. Po novem bodo štipendijo za deficitarne poklice lahko prejeli tudi steklarji. Vlogo se lahko odda od 15. junija do vključno 20. septembra na Javni štipendijski, razvojni, invalidski in preživninski sklad Republike Slovenije.

 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije