KONEC JE

Član SMC nepreklicno odstopil in zapustil stranko (FOTO)

Zaključil je politično pot v stranki, ki jo je ustanovil Miro Cerar.
Fotografija: SMC zapustil še en član. FOTO: Mavric Pivk
Odpri galerijo
SMC zapustil še en član. FOTO: Mavric Pivk

Še pred drugim krogom pogajanj pri predsedniku Borutu Pahorju, na katerih bo sodelovala tudi stranka SMC, se je predsednik lokalnega odbora SMC Dravograd Zvone Burja glede na trenutno situacijo odločil za odstop s funkcije. Prav tako bo izstopil iz stranke. »Ko opaziš, da te načrtovana pot ne pelje več v pravilno smer, je potrebno spremeniti potovalni načrt ali pa zamenjati vozilo,« je zapisal ob fotografiji izstopne izjave, ki jo je objavil na facebooku.


Burja se je ob tem zahvalil kolegom in kolegicam iz stranke, s katerimi je več let dobro sodeloval, in jim zaželel vse dobro na njihovi nadaljni politični poti. 

Najprej Klampferjeva, oglasil se je tudi Cerar

Nekateri člani SMC očitno nasprotujejo pogajanjem Zdravka Počivalška z Janezom Janšo. V začetku februarja je odločitev o odhodu iz stranke SMC sporočila njena podpredsednica in ministrica za delo, ki opravlja tekoče posle, Ksenija Klampfer, češ da »bolj od dela namreč šteje populizem«.

Nato je Počivalšku pisal še ustanovitelj stranke SMC Miro Cerar. Zdajšnji minister za zunanje zadeve, ki opravlja tekoče posle, je sporočil, da ne želi sodelovati v vladi Janše, da pa se zaveda, da je stranka v težkem položaju, potem ko Šarec »ni upravičil našega zaupanja, saj vlade ni vodil dovolj povezovalno in ni zagotovil pogojev, da bi tekoče nadaljevali z zastavljenim delom in reformami«.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije