JAVNO MNENJE

Cerar odstopil, podpora vladi gor

Šarčeva stranka ohranja vodstvo, je pokazala anketa Pop TV.
Fotografija: Miro Cerar. FOTO: Leon Vidic, Delo
Odpri galerijo
Miro Cerar. FOTO: Leon Vidic, Delo

LJUBLJANA – Vlado, ki opravlja tekoče posle, podpira 30,6 odstotka vprašanih, podpora je po odstopu premierja Mira Cerarja narasla. Ne podpira je 57,4 odstotka vprašanih, neopredeljenih pa jih je 12 odstotka, kaže anketa, ki jo je za Pop TV izvedla Mediana Pulse. Če bi bile volitve v državni zbor danes, bi si največ mest zagotovila Lista Marjana Šarca (14,6 odstotka).
FOTO: Arhiv Suzy
FOTO: Arhiv Suzy


Anketa kaže, da bi se na drugo mesto uvrstila SDS z 10,8 odstotka glasov, na tretje mesto pa SD z 8,8 odstotka podpore. Sledita ji SMC s 5,8 in Levica s 4,2-odstotno podporo. NSi bi volilo 3,8 odstotka vprašanih, stranko Desus pa 3,3 odstotka. 18,7 odstotka vprašanih ne ve, katero stranko bi volili, 9,4 odstotka jih ne bi volilo nobene od naštetih strank, 10,8 odstotka vprašanih pa se volitev ne bi udeležilo.

Stavke šolnikov večina ne podpira

Sodelujoče v anketi so povprašali tudi po stališču do stavk v javnem sektorju. Stavke šolnikov ne podpira 55,8 odstotka vprašanih, podpira pa jo 37,7 odstotka. 4,3 odstotka vprašanih se ni opredelilo, 2,2 odstotka anketiranih pa ni želelo odgovoriti.

Anketo je opravila Mediana Pulse na vzorcu 717 državljanov. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije