Buren spopad na televiziji: Nemec Hojsa pozval, naj se preseli

Pri Urošu Slaku so padale težke besede.
Fotografija: Hojs in Nemec. FOTO: 24ur zvečer, zaslonski posnetek
Odpri galerijo
Hojs in Nemec. FOTO: 24ur zvečer, zaslonski posnetek

V ponedeljkovi oddaji 24ur zvečer sta se soočila notranji minister Aleš Hojs in predstavnik SD Matjaž Nemec. Del opozicije je namreč napovedal interpelacijo zoper ministra, eden izmed razlogov za to pa naj bi bila tudi odločitev notranjega ministrstva, da odpravi prepoved koncerta hrvaškega pevca Marka Perkovića - Thompsona v Mariboru.

Po mnenju Nemca gre pri tej odločitvi »za evidentno kršitev ustavnih načel, gre za teptanje človeškega dostojanstva«. Hojs je to ostro zanikal in mu dejal, naj raje temeljito prebere odločbo sodišča.

Nemec: Sopodpisnice dokumenta so bile pod pritiskom

Nemec je ministru očital še, da je verjetno prav sam vplival na odločitev zaposlenih glede koncerta. »Izhajajoč iz načina ministrovanja gospoda Hojsa, ki si drzne dajati jasna navodila policistom, kako naj obravnavajo recimo protestnike, je moč sklepati, da so bile sopodpisnice tega dokumenta deležne pritiskov.« Minister mu ni ostal dolžan, saj mu je dejal, da se očitno spušča na nivo ideologije kot njegova predsednica Tanja Fajon. Dejal pa je tudi, da očitno še vedno trpi pod ideologijo svojih predhodnikov.

Hojs: Ne klanjam se klavcem slovenskega naroda, vaši pa se

Nemec ga je nato vprašal, ali »smo se za to borili«, Hojs pa mu je odgovoril: »Ne klanjam se klavcem slovenskega naroda, nekateri iz vaše stranke pa se. Večkrat sem povedal, da so ustaštvo, nacizem, komunizem in fašizem zavržne ideologije, vi pa tega niste sposobni narediti, tudi na podlagi treh predlogov opozicijskih strank, da sprejmemo deklaracijo o totalitarizmih.«

Predstavnik SD je ministra pozval, naj odločitev o odpravi prepovedi koncerta, na kar se je Hojs odzval z besedami, da »ne želi sobivati s človekom, kot je vaša predsednica, ki me je označila za ustaša«. Nemec je nato dejal, naj se Hojs potemtakem preseli.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije