NA ROBU PREŽIVETJA

Bratranec ga je opeharil, na vrata mu trka rubežnik

Slavko Čelič je pred šestimi leti posodil sorodniku vse svoje prihranke.
Fotografija: Opozorilo na vhodnih vratih
Odpri galerijo
Opozorilo na vhodnih vratih

NOVO MESTO – »Prišel sem od zdravnika, ko me je na vhodnih vratih pričakalo pismo rubežnika, da Zavarovalnici Sava dolgujem 514 evrov. V pismu je zapisano, naj pokličem rubežnika, a on ni hotel nič slišati o mojih težavah, da ene premije premoženjskega zavarovanja nisem mogel plačati, ker enostavno nimam denarja. Denar imam pri bratrancu Ivanu Primcu, ki sem mu že pred šestimi leti posodil 9500 evrov svojih prihrankov. Tega denarja ne morem dobiti, čeprav imam pravnomočno sodbo sodišča, da mi ga mora vrniti, jaz pa nimam za življenje,« je začel svojo trpko življenjsko zgodbo opisovati 60-letni Slavko Čelič iz Koroške vasi in dodal, da je zavarovanje sklenil leta 2014 za dobo petih let, takrat še z Zavarovalnico Tilia.

»Leta 2016 sem premijo še lahko plačal, lani pa ne. Gre za 250 evrov in pred mesecem in pol sem zavarovalno pogodbo prekinil, na zavarovalnici pa sem se dogovoril, da bom dolg odplačeval po obrokih. Živim namreč skromno, od 250 evrov nadomestila za invalidnino. No, zdaj pa tole. Dolgu so prišteti še stroški, hkrati pa mi rubežnik v opozorilu pred nasilnim vstopom grozi, da če ne bom odprl vrat, jih bo izvršitelj, ki bo zarubil premične stvari, ki se bodo dale prodati na dražbi. Hkrati mi bo pribil še 300 evrov dodatnih stroškov za ključarja za nasilno odpiranje vrat in zamenjavo ključavnice in še morebitne stroške policije za asistenco. Res sem razočaran nad to državo. Pričakoval sem, da bo ta pravična,« je zavzdihnil sogovornik, ki ga najbolj boli, da ne more do svojega denarja.

»Več v tiskani izdaji. Dobite jo v bližnji trafiki, v aplikaciji na pametnih telefonih in tablicah ali pa jo naročite v e-trafiki«
 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije