BREZ DOKUMENTOV

Bovškemu županu se je zahvalil sam Castro

Zgodba s kubanskimi plesalci se je končala brez izreka denarne kazni.
Fotografija: Bovški župan Valter Mlekuž. FOTO: Močnik Blaž
Odpri galerijo
Bovški župan Valter Mlekuž. FOTO: Močnik Blaž

BOHINJ – Združenje slovensko-kubanskega prijateljstva je pretekli vikend organiziralo srečanje prijateljskih organizacij s Kubo. Med drugim so udeleženci ob tej priložnosti pozvali k odpravi sankcij ZDA proti Kubi, v nedeljo pa so s kratko slovesnostjo obeležili drugo obletnico smrti kubanskega voditelja Fidela Castra.

Kubanski plesalci so v Bovcu pustili neizbrisen pečat. FOTO: Tatjana Wojčicki
Kubanski plesalci so v Bovcu pustili neizbrisen pečat. FOTO: Tatjana Wojčicki
Najbolj čustveni del tridnevnega srečanja je bil nagovor župana Bovca Valterja Mlekuža, v katerem je podoživel dramo 26 kubanskih plesalk in plesalcev, ki so prišli brezplačno nastopat v Slovenijo, a so italijanski organizatorji pozabili potne liste v hotelu v Italiji. Poudaril je, da je bila takrat vsa Slovenija na strani mladih kubanskih plesalk in plesalcev ter da so bili tudi pozivi k zbiranju dobrodelnih prispevkov za plačilo kazni, a se je vsa zgodba k sreči zaključila pozitivno, brez izreka denarne kazni.

Solidarnost Slovencev s Kubo je pohvalil tudi vnuk legendarnega kubanskega voditelja Fidela Castra, profesor Fidel Antonio Castro Smirnov. Še posebej se je zahvalil predsedniku združenja Igorju Jurišiču in županu Valterju Mlekužu.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije