TARČA

Beseda je tekla o balkanskih poslih Gen-I, premier Golob se je odločil, da ne bo sodeloval

Najbolj sporna so nakazila srbske podružnice Gen-I podjetjema zdajšnjega kosovskega veleposlanika Martina Berishaja.
Fotografija: FOTO: RTV Slovenija
Odpri galerijo
FOTO: RTV Slovenija

V pogovorni oddaji Tarča je tekla beseda o domnevnih balkanskih poslih družbe Gen-I, kjer je zadeva že v predkazenskem postopku. Najbolj sporna so seveda nakazila srbske podružnice Gen-I podjetjema zdajšnjega kosovskega veleposlanika Martina Berishaja. Gre za zelo velike vsote, ki jih je Berishaj takoj po prejemu dvignil. Kam je odnesel denar, ni znano.

Gostje so bili Maks Helbl, predsednik uprav Gen-I Zijad Bečirović, direktor IFIMES lobist Miloš Čirič ter nekdanji direktor urada za preprečevanje pranja denarja Klaudijo Stroligo. Predsednik vlade Robert Golob se je odločil, da v oddaji ne bo sodeloval. Slednji visokih transakcij v več mesecih ni pojasnil s podatki in dokumenti, namesto tega je odgovarjal z očitki, da gre za izmišljotine za obračun z njim in Gibanjem Svoboda. Iz kabineta predsednika vlade so za TV Slovenija sporočili, da je premier podal že vsa potrebna pojasnila, in ponovno pripisali, da Martina Berishaja ne pozna, da gre za izmišljotine stranke SDS ter poskuse diskreditacije predsednika vlade.

Dodajmo še, da je Gen-I Beograd in večino drugih podjetij Gen-I na Balkanu v času spornih nakazil vodil Igor Koprivnikar, ki je bil le nekaj dni po klicih s Tarče in sporočilih na Gen-I z vrha podjetja odstavljen.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije