Avtoprevozniki grozijo z blokado Ljubljane, minister odgovarja to

Člani sekcije za promet pri Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije bodo na dogovor čakali do polnoči, sicer bodo začeli priprave na protest.
Fotografija: FOTO: Mavric Pivk, Delo
Odpri galerijo
FOTO: Mavric Pivk, Delo

Prevozniki, združeni v sekciji za promet pri Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije (OZS), z infrastrukturnim ministrom Jernejem Vrtovcem nadaljujejo pogovore o morebitni pomoči, potem ko vlada njihovih zahtev ni vključila v tretji paket protikoronskih ukrepov. Člani sekcije bodo na dogovor čakali do polnoči, sicer bodo začeli priprave na protest.
 

Kdaj naj bi bil protest, še ni znano


Predsednik sekcije Peter Pišek je pojasnil, da z infrastrukturnim ministrom še niso našli rešitve za pomoč prevoznikom, ki jih je epidemija novega koronavirusa močno prizadela, vendar pa nadaljujejo pogovore. Pišek je zadovoljen z delom ministra, ki prevoznike, kot je ocenil, razume, vendar pa bodo morali o nujnosti ukrepov prepričati tudi gospodarskega ministra Zdravka Počivalška in finančnega ministra Andreja Širclja. Če do petka ne bodo dosegli dogovora, pa prevozniki napovedujejo protest. Kdaj bi ta lahko potekal, še ni razkril, dejal pa je, da bodo pri vztrajanju s protestom brezkompromisni. Prevozniki si sicer po njegovih besedah iskreno želijo dogovora.


Na ministrstvu zatrjujejo, da od prvega dne epidemije s predstavniki avtoprevoznikov vodijo odprt dialog o njihovih težavah, zato obžalujejo, da so v zadnjih dneh posegli po »ultimatih in izsiljevanju«. Kot so povedali na ministrstvu, je vlada avtoprevoznikom prisluhnila in priskočila na pomoč tako v prvem in drugem kakor tudi v tretjem protikriznem paketu, v katerem so zagotovili sredstva v višini 10 milijonov evrov povratnih sredstev prek SID banke ter podaljšali ukrep povračila nadomestila čakanja na delo.
Jernej Vrtovec. FOTO: Leon Vidic, Delo
Jernej Vrtovec. FOTO: Leon Vidic, Delo

Vrtovec je ob tem danes opravil pogovor s predstavniki avtobusnih prevoznikov, ki opravljajo turistične prevoze, so še navedli na ministrstvu. »Gre za segment, ki je v času epidemije najbolj prizadet, saj so avtobusni turistični prevozi še dandanes popolnoma ustavljeni. Minister verjame, da poleg turističnih vavčerjev za vse državljane lahko najdemo še dodatne rešitve v prid avtobusnim prevoznikom, ki opravljajo turistične prevoze,« so dodali.

 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije