UNIČUJOČA POPLAVA

Voda je Roku Golobu uničila studio: izgubil je približno 50 kitar, 20 klaviatur ... (FOTO)

V prihodnost zre z optimističnimi očmi.
Fotografija: FOTO: Jože Suhadolnik
Odpri galerijo
FOTO: Jože Suhadolnik

Uničujoče poplave, ki so pred desetimi dnevi v Sloveniji povzročile pravo razdejanje, v katerem je brez strehe nad glavo in vsega, kar so ustvarjali vse življenje, ostalo mnogo ljudi, so prizadele tudi našega skladatelja in glasbenika Roka Goloba.

»Želim si, da bi imel boljše novice. Voda in blato sta uničila moj studio, ki sem ga gradil trideset let. Uničenih je približno 50 kitar, 20 klaviatur, akustični klavir yamaha, studijski zvočniki, električni klavir fender rhodes, pet violin, violončelo, viola, kitajsko-indijsko-kubanski inštrumenti, bobni, tolkala, lesena pihala, trobenta, mikrofoni, zvočniki, ojačevalci, dva računalnika, rezervne kopije, orkestralne partiture, zgoščenke, podatkovni trakovi, glasbena dokumentacija, video oprema, luči, dron, televizija,« je strtega srca priznal naš glasbenik in dodal, da vsi, ki ga poznajo, vedo, kako zelo rad je imel studio, kjer je ustvaril veliko glasbe.

»To je bil moj čarobni kraj. Zelo mi je težko, saj ne gre le za nekaj materialnih stvari, zame je to ustvarjalna oprema s čustvenim pridihom. Po drugi strani pa sem srečen, ker imam tako čudovito družino, prijatelje, skupino, tu je neskončna ljubezen. Tudi gasilci in sosedje so bili neverjetni, ponovno smo se povezali na več ravneh. Konec koncev je glasba v meni, ne zunaj mene, še močnejša bo. Življenje je še vedno čudovito,« je kljub veliki izgubi, ki ga je doletela pred dnevi, dejal Golob, ki se zadnje dni tako kot številni sotrpini po Sloveniji bori z umazanijo in blatom, hkrati pa v prihodnost zre z optimističnimi očmi, da se bo življenje s pomočjo dobrih ljudi kmalu vrnilo v ustaljene tirnice.

Sklad Ivana Krambergerja – pomoč prizadetim v poplavah. FOTO: S. N.
Sklad Ivana Krambergerja – pomoč prizadetim v poplavah. FOTO: S. N.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije