CENTER ZA OBNOVO PO POPLAVAH

Veste, kdo se vam bo oglasil, če boste klicali na številko 114?

Začel je delovati klicni center za obnovo po poplavah. Dosegljiv je na številki 114.
Fotografija: Fotografija je simbolična. FOTO: Katja Željan
Odpri galerijo
Fotografija je simbolična. FOTO: Katja Željan

Prizadeti bodo na številki 114 dobili ažurne in verodostojne informacije o obnovi po katastrofalni ujmi. Klicni center bo obiskal tudi premier Robert Golob. 

Ukom pojasnjuje, da je namen centra informiranje o obnovi po avgustovskih poplavah, ne glede na to, kateri resor je primarno odgovoren za zagotovitev informacije.

Deloval bo vsak delovni dan med 8. in 16. uro in ob sobotah med 8. in 13. uro. Ob morebitnih spremenjenih okoliščinah pa se lahko delovni čas klicnega centra prilagodi.

»Klicni center bo namenjen tako obveščanju kot tudi ozaveščanju prebivalcev na prizadetih območjih, predvsem pa pomoči pri reševanju konkretnih situacij. Povratne informacije, ki jih bodo prejeli svetovalci v klicnem centru, bodo služile odločevalcem pri oblikovanju dodatnih ukrepov za učinkovitejšo pomoč na terenu,« so še navedli v Ukomu.

Center bo vodil Andrej Šter z ministrstva za zunanje in evropske zadeve, delo v njem pa bodo opravljali uslužbenci ministrstev in vladnih služb, ki so želeli pomagati prebivalcem, prizadetim ob poplavah.

Sredstva za delovanje klicnega centra bodo zagotovili ministrstva in vladne službe v svojih finančnih načrtih.

Obnavljamo Slovenijo

S projektom Obnavljamo Slovenijo ponujamo roko vsem žrtvam katastrofalnih poplav v Sloveniji. Tudi vi jim lahko pomagate z nakazilom v Sklad Ivana Krambergerja.

SMS-donacija: KRAMBERGER ali KRAMBERGER5 na 1919 in prispevali boste 1 evro oziroma 5 evrov.

Donacija na TRR: SI56 0292 2001 9831 742, s pripisom OBNAVLJAMO SLOVENIJO, sklic SI00 7265 ali s skeniranjem QR kode iz vaše mobilne banke.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije