DELOVNA AKCIJA

Tudi zaprti mladoletniki pomagali čistiti

Pri odstranjevanju posledic ujme so priskočili na pomoč varovanci mladoletniškega zapora.
Fotografija: Pomoč celjskega zapora po poplavah FOTO: Ursiks
Odpri galerijo
Pomoč celjskega zapora po poplavah FOTO: Ursiks

V pomoč prizadetim v poplavah in pri odstranjevanju posledic ujme so se aktivno vključili tudi v okviru Uprave za izvrševanje kazenskih sankcij (URSIKS). Zavod za prestajanje mladoletniškega zapora in kazni zapora (ZPMZKZ) Celje je v delo za odpravo posledic uničujočih poplav vključil tudi svoje varovance, peterica zaprtih je tako pomagala pri čiščenju v Vrbju pri Žalcu. Skupaj s pravosodnim policistom so sodelovali in očistili območje ob levem bregu reke Savinje od petrovškega do šeškega mostu v razdalji treh kilometrov, kamor so jih napotili koordinatorji civilne zaščite. Očistili so tudi okolico ribnika Vrbje in podvinske struge pritoka Savinje.

To je bila že peta delovna akcija celjskega zapora v okviru pomoči po najhujših poplavah v Sloveniji. Trikrat so kot prostovoljci pomagali pod okriljem Mestne občine Celje, dvakrat pa na prošnjo Krajevne skupnosti Petrovče. Sodelovala je skupina šestih zaprtih oseb, spremljal jo je pravosodni policist. »Z aktivnim prispevkom želimo tudi v okviru URSIKS izkazati solidarnost z državljani, ki so utrpeli škodo v nedavnih poplavah, in prispevati, da se lahko življenje čim prej vrne v normalne okvire. Aktivnosti bomo v primeru potreb nadaljevali tudi v prihodnje,« so sporočili iz URSIKS.

 

Obnavljamo Slovenijo

S projektom Obnavljamo Slovenijo ponujamo roko vsem žrtvam katastrofalnih poplav v Sloveniji. Tudi vi jim lahko pomagate z nakazilom v Sklad Ivana Krambergerja.

SMS-donacija: KRAMBERGER ali KRAMBERGER5 na 1919 in prispevali boste 1 evro oziroma 5 evrov.

Donacija na TRR: SI56 0292 2001 9831 742, s pripisom OBNAVLJAMO SLOVENIJO, sklic SI00 7265 ali s skeniranjem QR kode iz vaše mobilne banke.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije