SOLIDARNOST

Oznanjamo projekt Obnavljamo Slovenijo

S projektom podpiramo in spodbujamo pomoč pri sanaciji posledic ujme.
Fotografija: Ivekov duh živi naprej.
Odpri galerijo
Ivekov duh živi naprej.

Izdajatelj Slovenskih novic, medijska hiša Delo, organizira družbeno odgovoren projekt vseslovenskega gibanja za pomoč prizadetim v poplavah – Obnavljamo Slovenijo. V naših medijih bomo poglobljeno spremljali obnovo na prizadetih območjih, poročali s poplavljenih mest in vasi, klicali pristojne k odgovornosti ter jim gledali pod prste, ozaveščali bralce, informirali in spodbujali razpravo o preprečevanju takih katastrof v prihodnosti. Skupaj z našimi partnerji pri projektu bomo predstavljali usode posameznikov in pričevanja junakov.

Prek Krambergerjevega sklada zbiramo tudi humanitarno pomoč, s katero bomo vsaj malce poskušali blažiti posledice ujme. Večmesečni projekt boste lahko spremljali tako v tiskanih Novicah in na spletni strani slovenskenovice.si/obnavljamo-slovenijo kot v tiskanem Delu in na spletni strani delo.si.

Slovenske novice že več kot 30 let negujejo svojo dobrodelno noto. Novice so namreč edini časopis pri nas, ki ima dobrodelni sklad, poimenovan je po Ivanu Krambergerju. Na predvolilnem zborovanju v Jurovskem Dolu je 7. junija 1992 takratni predsedniški kandidat umrl pod strelom atentatorja, a Ivekov duh živi naprej. Po zaslugi tisočev širokogrudnih bralk in bralcev je sklad pomagal že več sto slovenskim družinam. In kar je najpomembneje: pripravljenost pomagati sočloveku v stiski ni med našimi bralci nikdar upadla.

Pomagali več sto slovenskim družinam

V Slovenskih novicah najbolj cenimo trenutke, ko lahko poročamo o človečnosti in dobroti naše družbe. Slovenske novice namreč pripovedujejo tudi o nedosegljivem, ki pa postane z vašo pomočjo na lepem dosegljivo. Hiša, ki je uničena do tal, se ne bi nikdar tako hitro obnovila in tudi otrok ne bi mogel nikdar do tako pregrešno dragega zdravljenja, če ne bi obstajali prav vi, drage bralke in bralci Slovenskih novic, ki ste v vseh teh letih donirali v Krambergerjev sklad. Sklad Ivana Krambergerja, ki je bil ustanovljen, da bi pomagali ogroženim državljanom, je v več kot treh desetletjih postal sinonim za slovensko dobrodelnost. Ta je neizmerna. 

Sodelujte tudi vi

Vabimo vas k sodelovanju: prispevajte v Krambergerjev sklad Slovenskih novic in olajšajte življenje stotinam družin, ki so zaradi ujme ostale brez strehe nad glavo ali s poškodovanimi domovi. V dobrih tridesetih letih delovanja smo prek sklada, ki je v upravnem odboru svoje dni združeval celo Milana Kučana in Jožeta Pučnika, zbrali sredstva za pomoč več kot 360 slovenskim družinam v stiski. Uničujoča ujma je zdaj postala skladov največji projekt. Več informacij na strani slovenskenovice.si/kramberger.

Obnavljamo Slovenijo

S projektom Obnavljamo Slovenijo ponujamo roko vsem žrtvam katastrofalnih poplav v Sloveniji. Tudi vi jim lahko pomagate z nakazilom v Sklad Ivana Krambergerja.

SMS-donacija: KRAMBERGER ali KRAMBERGER5 na 1919 in prispevali boste 1 evro oziroma 5 evrov.

Donacija na TRR: SI56 0292 2001 9831 742, s pripisom OBNAVLJAMO SLOVENIJO, sklic SI00 7265 ali s skeniranjem QR kode iz vaše mobilne banke.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije