DELOVNA NESREČA

Črnjanska županja z ganljivim sporočilom zastrupljenim vojakom in gasilcem

Izrazila jim je neizmerno hvaležnost in zagotovila, da jih nikoli ne pozabijo.
Fotografija: Županja Črne na Koroškem Romana Lesjak. FOTO: Voranc Vogel
Odpri galerijo
Županja Črne na Koroškem Romana Lesjak. FOTO: Voranc Vogel

V Črni na Koroškem je včeraj popoldan med čiščenjem kletnih prostorov pod vodstvom gasilske enote prišlo do zastrupitve z ogljikovim monoksidom. Plinu je bilo izpostavljenih 32 oseb, od tega 18 pripadnikov makedonske vojske, 8 gasilcev in 6 pripadnikov SV. V bolnišnice je bilo tako prepeljanih deset oseb, medtem ko so preostale, izpostavljene plinu, zadržali na opazovanju v osnovni šoli v Mežici. O tem smo poročali tukaj.

Črnjanska županja Romana Lesjak jim sporoča, da ona in krajani nikoli ne bodo pozabili na njih in na to, da so jim prišli pomagat.

»Spoštovani vojaki, vojakinja, spoštovani gasilci! V Črno ste nam prišli pomagat. Pokazali ste veliko srce, sočustvovali z nami in trdo delali, da nas izkopljete iz mulja in očistite naše prostore. Zgodila se je nesreča in pomoč ste rabili vi, ko ste nesebično pomagali drugim. Ne bomo pozabili tega, nikoli. V mislih in z neizmerno hvaležnostjo, da je bila pomoč pravočasna, smo z vami!«

V Črni še vedno potrebujejo prostovoljce

Poplave so v Črni pustile grozljive in zelo obsežne posledice, ki še niti približno niso sanirane, zato županja sporoča: »Še vedno rabimo prostovoljce. In še vedno rabimo vzpodbudne besede in občutek, da nismo sami.«

Črna na Koroškem, 6. 8. 2023 FOTO: Voranc Vogel
Črna na Koroškem, 6. 8. 2023 FOTO: Voranc Vogel

Obnavljamo Slovenijo

S projektom Obnavljamo Slovenijo ponujamo roko vsem žrtvam katastrofalnih poplav v Sloveniji. Tudi vi jim lahko pomagate z nakazilom v Sklad Ivana Krambergerja.

SMS-donacija: KRAMBERGER ali KRAMBERGER5 na 1919 in prispevali boste 1 evro oziroma 5 evrov.

Donacija na TRR: SI56 0292 2001 9831 742, s pripisom OBNAVLJAMO SLOVENIJO, sklic SI00 7265 ali s skeniranjem QR kode iz vaše mobilne banke.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije