32 IZPOSTAVLJENIH SMRTNO NEVARNEMU PLINU

Zastrupitev v Črni: vojaki in gasilci prišli na pomoč, na koncu pomoč potrebovali sami

Več naj bi se jih onesvestilo. Nesrečneže so odpeljali v Splošno bolnišnico Slovenj Gradec, bili naj bi zunaj smrtne nevarnosti.
Fotografija: Črna na Koroškem (6. avgust 2023). FOTO: Voranc Vogel
Odpri galerijo
Črna na Koroškem (6. avgust 2023). FOTO: Voranc Vogel

Vreme nam v zadnjih tednih ni prizanašalo. Po silovitih padavinah, zaradi katerih so mnoge reke prestopile bregove, zaradi katerih so se prožili številni zemeljski plazovi, sledi sanacija, ki bo marsikje dolgotrajna.

A v vsej tej nesreči, od marsikje prihajajo spodbudne informacije o številnih pridnih rokah, ki so priskočile na pomoč prizadetim. Žal pa nas je danes dosegla vest o smoli, ki se je pripetila v Črni.

32 vojakov in gasilcev izpostavljenih smrtonosnemu plinu

Za Slovenskenovice.si so iz Slovenske vojske (SV) potrdili, da je popoldne prišlo do delovne nesreče: »Med čiščenjem kletnih prostorov pod vodstvom gasilske enote je prišlo do zastrupitve z ogljikovim monoksidom. Plinu je bilo izpostavljenih 32 oseb, od tega 18 pripadnikov makedonske vojske, 8 gasilcev in 6 pripadnikov SV.« Vse je na kraju pregledal in oskrbel Robert Carotta, zdravnik Vojaške zdravstvene enote SV: »Ocenil je, da so vsi izven življenjske ogroženosti, ob tem je 5 pripadnikov Slovenske vojske, 2 pripadnika makedonske vojske in enega gasilca preventivno poslal v nadaljnjo obravnavo v bližnje bolnišnice (op.p.: Slovenj Gradec, Topolšica, Maribor in Ljubljana).«

Kasneje so bili obveščani, da se je še dvema gasilcema stanje poslabšalo, zaradi česar bosta z reševalnim vozilom prepeljana v bolnišnico, je še pojasnil Carotta.

V bolnišnice je bilo tako prepeljanih deset oseb, medtem ko so preostale, izpostavljene plinu, zadržali na opazovanju v osnovni šoli v Mežici. Če se jim bo stanje poslabšalo, jih bodo prepeljali v bolnišnico. 

Na pomoč na kegljišču

Prvi je o smoli gasilcev in vojakov poročal spletni Večer. Navajali so, da je do nesreče prišlo pri sanacijskih delih na kegljišču, po njihovih podatkih pa naj bi se zastrupila deseterica, nekateri naj bi se tudi onesvestili. Poročali so še, da so nesrečnežem na pomoč priskočili s helikopterjem in jih prepeljali v bolnišnico.

Imate zgodbo za nas? Pišite nam prek spodnjega obrazca.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije