GROZA

Ugrabljeno deklico posiljeval 19 let, rodila je 9 otrok

V ujetništvu je devetkrat rodila, zdaj je stara 33. Leta 2016 sta njo in otroke rešila starejša zakonca.
Fotografija: Rosalynn McGinnis je po osvoboditvi povedala srhljivo zgodbo. VIR: Youtube
Odpri galerijo
Rosalynn McGinnis je po osvoboditvi povedala srhljivo zgodbo. VIR: Youtube

Za grozljiva dejanja bo sedel do smrti, kazen pa so okrepili še z dodatnimi tridesetimi leti ječe, je naznanila ameriška porota, ki je za krivega spoznala zdaj 65-letnega Henrija Pietta: ta je leta 1997 iz maščevanja ugrabil dvanajstletno hčer nekdanje partnerice in se zatekel v Mehiko, tam je dekle redno posiljeval. Rodila je devet otrok, leta 2016 pa ji je uspelo pobegniti.

Izginila je na poti v šolo. VIR: Youtube
Izginila je na poti v šolo. VIR: Youtube

Leto pozneje so Pietta prijeli in ga v četrtek obsodili na kazen, zaradi katere bo smrt nedvomno dočakal v zaporu. A še vedno trdi, da je nedolžen, in vztraja, da je Rosalynn njegova žena in da je ni nikoli posilil, temveč je v spolne odnose vsakokrat privolila. Toda žrtev pripoveduje, da so se zlorabe začele že pred ugrabitvijo; ko je bila stara deset in je Piette še živel z njeno materjo, jo je prvič posilil, pri enajstih pa ji je med izprijenim obredom nadel prstan in jo prepričal, da bo odtlej njegova žena, njegov sin Toby pa je prevzel vlogo matičarja.

Ko jih je Rosalynn štela dvanajst, je njena mati zapustila Pietta, saj je bil tudi do nje nasilen, takrat pa je pošast iz maščevanja ugrabila deklico in jo iz domače Oklahome odpeljala v Mehiko. Ali je njena mati vedela, da je Piette zlorabljal njeno hčer, ni znano. Vrsto let sta Piette in Rosalynn potovala in se skrivala, medtem pa je dekle kar devetkrat rodilo: prvič pri petnajstih letih. Spominja se, da sta se nekaterim zdela nenavaden par, saj je bila starostna razlika med njima očitna, a sta se jim hitro izmaknila, pogosto pa se nikomur ni zdelo nič nenavadnega, da je tako mlado dekle s tako starejšim moškim in da je že mamica.


Vse do tistega dne v trgovini, ko ju je starejši par dvomljivo opazoval in ugotovil, da je Rosalynn v stiski, pozneje pa so odkrili fotografijo ugrabljenega dekleta, ki je izginilo pred dvajsetimi leti iz ZDA in je bilo na las podobno mladi ženski: čeprav je Piette žrtev in otroke hitro skril, jih je par izsledil in obvestil policijo. Ti so rešili Rosalynn in njenih devet sinov ter hčera, nasilnež pa je pobegnil, a so ga prijeli leto dni pozneje.
Rosalynn zdaj s svojimi devetimi otroki živi v Misuriju. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije