ZABAVA GROZE

Trojica umrla na zabavi instagramske vplivnice (VIDEO)

Rojstnodnevna zabava je postala tragedija. V bolnišnici je bila tudi 29-letna slavljenka.
Fotografija: Blogerka je praznovala 29. rojstni dan. FOTO: Instagram
Odpri galerijo
Blogerka je praznovala 29. rojstni dan. FOTO: Instagram

Trije ljudje so umrli na rojstnodnevni zabavi 29-letne instagramske vplivnice Ekaterine Didenko, sedem pa je ranjenih, ker so v bazen vlili suhi led, zamrznjen ogljikov dioksid. Žrtve naj bi dobile tudi kemične opekline, med mrtvimi je tudi blogerkin mož, 32-letni Valentin Didenko. Prav ta je v bazen vrgel led, menda zato, da bi ustvaril dramatični vizualni učinek. Blogerka je zabavo priredila v bazenskem kompleksu Devyaty Val (Deveti val) na južnem delu Moskve, njen mož je naročil 25 kilogramov suhega ledu. Takoj ko je ta prišel v stik z vodo, so se kopalci začeli dušiti, nekaj jih je izgubilo zavest, preliminarne preiskave so pokazale, da je vzrok smrti zadušitev.

Dva, oba stara 25 let, sta umrla takoj, Didenko pa v bolnišnici. Tja so odpeljali tudi ranjene, dva so že odpustili v domačo oskrbo, stanje preostalih petih ni znano. V bolnišnici je bila tudi slavljenka, ki je kar iz bolnišnične postelje objavila posnetek, v katerem je povedala, kaj se je zgodilo, in da ne ve, kako je z možem. Pozneje je objavila še enega, v katerem je sledilcem povedala, da so trije umrli, tudi mož.Didenkova, mati dveh otrok, je sicer izkušena farmacevtka, obenem pa tudi uspešna blogerka, na profilu na instagramu, kjer ima več kot milijon sledilcev, objavlja najrazličnejše nasvete o domači rabi zdravil pa tudi podrobnosti iz zasebnega življenja.
Suhi led je oblika ogljikovega dioksida, če se ga sprosti v prostoru brez primernega prezračevanja, lahko vdihnemo nevarne količine tega plina. Po poročanju lokalnih medijev so odprli kriminalistično preiskavo, in sicer zaradi povzročitve smrti iz malomarnosti. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije