NEW YORK

Streljanje na podzemni železnici, ranjenih 16 ljudi, poročajo o smrtnih žrtvah (VIDEO)

Nasilje na newyorški podzemni železnici v času umirjanja pandemije covida 19 narašča.
Fotografija: Grozljivi prizori s kraja, kjer so odjeknili streli. FOTO: Twitter
Odpri galerijo
Grozljivi prizori s kraja, kjer so odjeknili streli. FOTO: Twitter

Na postaji podzemne železnice v Brooklynu je med jutranjo konico moški s plinsko masko na obrazu, oblečen v oranžen delavski kombinezon, ustrelil več ljudi, nato pa pobegnil s kraja zločina. Newyorški gasilci in policija so sporočili, da je bilo ranjenih najmanj 13 ljudi. CNN in drugi ameriški mediji poročajo, da je bilo ustreljenih najmanj pet ljudi, pri čemer se sklicujejo na vire v gasilskem oddelku New Yorka. 

Incident se je zgodil na postaji 36. ulice v Brooklynu v Sunset Parku. Sprva je bilo tudi več ugibanj o eksplozivnih napravah, česar pa oblasti doslej niso potrdile. Policija prosi javnost za informacije, ki bi pripeljale do aretacije osumljenca. Napadalec naj bi odvrgel tudi dimno bombo, saj so gasilci prejeli poročila o dimu in streljanju na postaji. Incident je ustavil proge vlakov D, N in R ter povzročil hude motnje celotnega sistema v času, ko so ljudje odhajali na delo.

Nasilje na newyorški podzemni železnici v času umirjanja pandemije covida 19 narašča, vendar je doslej šlo za večinoma osamljene primere, kot sta potiskanje ljudi pod vlak in agresivnost brezdomcev, ki jih mestne oblasti zdaj odstranjujejo s postaj in vlakov.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije