UTOPITEV

Strašna tragedija na dopustu: tretjega rojstnega dne deček ni dočakal

Lastnik apartmaja je oblečenega dečka zagledal v bazenu. Pomoč je bila hitra, a žal prepozna.
Fotografija: Fotografija je simbolična. FOTO: Getty Images, Istockphoto
Odpri galerijo
Fotografija je simbolična. FOTO: Getty Images, Istockphoto

Na otoku Vir se je v ponedeljek zvečer utopil deček, poroča zadrska policijska uprava. Okoli 20.50 so prejeli obvestilo o poskusu oživljanja, reševalci pa so otroka nemudoma prepeljali v bolnišnico. Žal je bila pomoč za malčka prepozna.

V policijske poročilu navajajo, da je po dozdajšnjih ugotovitvah otrok zapustil apartma na Viru, kjer so bivali, čez nekaj trenutkov pa je lastnik na dnu bazen zagledal otroka, ki se ni premikal. Takoj ga je potegnil iz vode, na kraj so prispeli reševalci, ki so poskušali otroka oživiti. Ves trud je bil na žalost zaman, saj so v bolnišnici lahko le potrdili njegovo smrt.

Hrvaški spletni portal Zadarski.hr poroča, da bi deček čez nekaj dni dopolnil tri leta. 

Skrušeni lastnik apartmaja je dejal: »Oblečenega dečka sem zagledal v bazenu. Hitro sem ga potegnil iz vode in mu poskušal pomagati. Žal neuspešno.« Dodal je, da mu je v teh trenutkih zelo težko govoriti: »Želel bi izraziti sočutje družini. Velika tragedija je, da se ti otrok utopi v bazenu. Na vse apeliram, naj bomo previdnejši.« Dodal je še, da so bili starši v neposredni bližini, a da je bil za tragedijo očitno dovolj le trenutek ...

Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas