TRAGEDIJA

Nori strmoglavil s svojo raketo

Po njegovem je bila Zemlja kot frizbi. Nekoč je že letel, a z limuzino.
Fotografija: Hotel je preveriti obliko našega planeta. VIR: Youtube
Odpri galerijo
Hotel je preveriti obliko našega planeta. VIR: Youtube

Že vrsto let prepričuje, da je Zemlja ploščata, tokrat je sklenil, da bo svoje trditve dokazal. V goreči želji, da bi svetu odprl oči in vsem nam razodel teorije zarote o okroglem planetu, za katerimi da iz neznanega razloga stoji svetovna elita, je umrl, poročajo ameriški mediji.
Hotel je preveriti obliko našega planeta. VIR: Youtube
Hotel je preveriti obliko našega planeta. VIR: Youtube

Mike Hughes, ki se ga je držal vzdevek Nori, se je poskušal izstreliti v vesolje z doma izdelano parno raketo: napeto dogajanje v kalifornijski puščavi so snemali za novo televizijsko serijo Science Channela, a je drzni 64-letnik strmoglavil kmalu po vzletu blizu Barstowa. Amaterski astronavt je raketo izdelal s prijateljem Wadom Stakesom, Hughes pa se je hotel izstreliti čim bližje Karmanovi ločnici 99,78 kilometra nad Zemljinim površjem, od koder bi preveril obliko našega planeta, po njegovih ocenah je namreč Zemlja v obliki frizbija.


Nameraval je doseči višino najmanj 1,5 kilometra, a je raketa kmalu po izstrelitvi strmoglavila nazaj na trdna tla.
Hughesu, ki se je pred leti zapisal v Guinnessovo knjigo rekordov z najdaljšim, 31 metrov dolgim skokom z limuzino, seveda ni bilo pomoči, v oddaji, ki je sledila trem drznim ekipam samoukov in trčenih znanstvenikov, pa so se mu poklonili s slovesom, češ da je umrl, medtem ko je sledil svojim sanjam. Američana sta projekt financirala iz lastnega žepa, odštela naj bi okoli 16.000 evrov.
 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije