Legendarnega ferrarija požrli zublji (FOTO)

Model F40 so izdelali v le 1311 primerkih. Dosegajo vrtoglave cene, več kot milijon.
Fotografija: Ferrarija je neusmiljeno pogoltnil ogenj. FOTO: Instagram
Odpri galerijo
Ferrarija je neusmiljeno pogoltnil ogenj. FOTO: Instagram

Številni moški v sanjah vozijo ferrarija, nekateri celo sanjarijo, da so ponosni lastniki rdečega lepotca, in tudi med ženskami ni malo tistih, ki bi se vozile v uglednem avtomobilu. Tako bo nedvomno veliko takšnih, ki bodo ob branju naslednjih vrstic zajokali ali se vsaj prijeli za glavo. V Monaku je namreč sredi ulice športna ikona, ferrari F40, pogorel, voznik in sovoznik pa sta lahko le nemočno opazovala, kako mogočno vozilo požirajo ognjeni zublji.


F40 so zasnovali ob 40. obletnici ustanovitve podjetja Ferrari; v znamenitem Maranellu so jih izdelali le 1311, zadnjega leta 1992. Da je zanj treba seči resnično globoko v žep, saj lahko cene presežejo celo milijon evrov, ni treba poudarjati, F40 tako velja za zbirateljski prestiž. Te avtomobile poganja 2,9-litrski twin-turbomotor V8 z močjo 352 kilovatov in 577 njutonmetri navora, v svojih zlatih časih je veljal za najhitrejšega ferrarija. A tudi takšen mogotec je bil povsem nemočen, ko so ga zajeli plameni. Razlog sicer še vedno ni znan, potnika pa sta na srečo pravočasno nepoškodovana zapustila vozilo, a ker sta potem lahko le skrušena opazovala, kako je rdečega lepotca gasilo 14 gasilcev, je verjetno jasno, da je njuno srce zlomljeno.

Pogumnim možem je na srečo uspelo preprečiti, da bi ogenj zajel stanovanjsko stavbo, ob kateri se je ustavil ferrari, posnetki, ki so nemudoma zakrožili po spletu, pa kažejo tudi obupanega stanovalca, ki je poskušal škodo omejiti z gumijasto cevjo in vedri vode z balkona v prvem nadstropju. Spomnimo, pred dnevi je v garaži na Floridi zaradi še neznanih razlogov povsem zgorel električni porsche taycan, eden prvih dostavljenih v ZDA.

Športna ikona je povsem uničena. FOTO: Instagram
Športna ikona je povsem uničena. FOTO: Instagram

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije