DRAGO BIVALIŠČE

Kosti na domu dobrodelneža

Upokojenec je živel v hiši, vredni 1,15 milijona.
Fotografija: Policija išče nove dokaze, potem ko so odkrili človeške kosti. FOTO: FB
Odpri galerijo
Policija išče nove dokaze, potem ko so odkrili človeške kosti. FOTO: FB

HACKNEY – Sosedje 78-letnega Georgea Zavadskyja so šokirani, odkar je policija potrkala na vrata njegovega doma in ga aretirala. Upokojenec je bil zelo ugleden del družbe in cenjen dobrodelni aktivist. Živel je v hiši, ki je vredna 1,15 milijona evrov, imel pa je še več nepremičnin. Oblasti naj bi ga prijele, ker so na njegovi posesti v Edmondu odkrili človeške kosti. Po aretaciji so njegov dom preplavili forenziki in iskali nadaljnje dokaze.
Avtomobil je ostal parkiran pred hišo v ugledni soseski. FOTO: FB
Avtomobil je ostal parkiran pred hišo v ugledni soseski. FOTO: FB

George je sam živel v trinadstropni hiši. »Zelo je priljubljen, tukaj živi že vrsto let,« je povedala soseda, ki želi ostati neimenovana. »Kolikor mi je znano, živi sam in je zelo aktiven pri lokalnih dobrodelnih organizacijah. Je v zelo dobri telesni kondiciji, zdrav. Prijazen je in vedno pripravljen pomagati. Enkrat ali dvakrat se mi je zgodilo, da sem se zaklenila iz hiše, vsakič mi je pomagal.« Njegova aretacija je presenetila vso sosesko.

Nihče ni pričakoval, da bi se lahko prav on znašel v navzkrižju z zakonom. Soseda je razkrila, da ni bil poročen in ni imel otrok, občasno pa je videla, da so ga obiskali prijatelji. Vozil je moder kombi znamke Volkswagen, ta je ostal parkiran za policijskim preiskovalnim trakom. »Policijo so poklicali ob 10.40 v ponedeljek, 28. maja. Moškega so aretirali zaradi suma onemogočanja dostojnega pokopa trupla. Ostaja v priporu, preiskava pa je v teku,« je pojasnil predstavnik Scotland Yarda.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije