BRUTALNO

FOTO: Z nožem napadel, ko so praznovali 3. rojstni dan

Med žrtvami so otroci, stari od 3 do 12 let.
 
Fotografija: Zgodilo se je v Boiseju. FOTO: AP
Odpri galerijo
Zgodilo se je v Boiseju. FOTO: AP

BOISE – Policija v mestu Boise v ameriški zvezni državi Idaho je aretirala 30-letnega Timmyja Kinnerja iz Los Angelesa, ki je v soboto zvečer z nožem napadel prebivalce stanovanjskega kompleksa za reveže in begunce in pri tem ranil devet ljudi, od tega šest otrok. Motiv je bil maščevanje, ker so ga vrgli iz kompleksa.

Timmy Kinner. FOTO: AP
Timmy Kinner. FOTO: AP


Kinner je stari znanec policije in je bil v zvezni državi Kentucky v zaporu nekaj let zaradi različnih kaznivih dejanj. Nazadnje je živel v omenjenem stanovanjskem kompleksu, kjer je kršil pravila, zato so ga minuli teden vrgli na cesto. V soboto zvečer je prišel nazaj z nožem in napadel udeležence zabave za rojstni dan 3-letnega otroka. Med žrtvami so otroci, stari od 3 do 12 let. Šef policije v Boiseju Bill Bones je dejal, da so štiri žrtve kritično ranjene, ni pa povedal, ali gre samo za otroke ali tudi za odrasle, ki so se spopadli z napadalcem. Po napadu je Kinner skušal zbežati, vendar so mu to preprečili policisti.

Zgodilo se je v Boiseju. FOTO: AP
Zgodilo se je v Boiseju. FOTO: AP


Bones meni, da motiv ni bil napad na begunce v kompleksu, ki so večinoma prišli iz Sirije, Etiopije in Iraka, ampak je želel zaradi maščevanja napasti kogar koli.

Takoj po napadu še ni bilo jasno, za kaj točno je šlo, špekulira se tudi, da gre za nasilje do priseljencev zaradi nestrpne retorike predsednika ZDA Donalda Trumpa. Prestolnica poljedelske ameriške zvezne države Idaho Boise, znane po krompirju, ima sicer le 220.000 prebivalcev in tovrstno nasilje tam ni pogosto.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije