Evropa v paniki zaradi koronavirusa, člani britanske kraljeve družine pa se šalijo

Ob obisku pivovarne Guinness v Dublinu je princ William vprašal predstavnika reševalne službe, ali je zaskrbljenost medijev zaradi koronavirusa vendarle »nekoliko pretirana«.
Fotografija: FOTO: Reuters
Odpri galerijo
FOTO: Reuters

Člani britanske kraljeve družine, ki so znani po stoičnem odnosu do kriznih razmer, se znajo pošaliti tudi ob širjenju novega koronavirusa. Tako se je princ William ta teden ob obisku na Irskem pošalil, da s Kate s potovanjem najverjetneje prispevata k širjenju tega virusa. Ob obisku pivovarne Guinness v Dublinu je vprašal predstavnika reševalne službe, ali je zaskrbljenost medijev zaradi koronavirusa vendarle »nekoliko pretirana«, poroča Sky News.

»Sem v samoizolaciji,« pa je ob obisku londonskega prometnega muzeja dejala vojvodinja Camilla, žena prestolonaslednika princa Charlesa, ko je za kratek čas vstopila v nekdanje protiletalsko zaklonišče. V zaklonišče se namreč lahko naenkrat zateče le ena oseba, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Pri tem je spomnila na priporočilo zdravstvenih oblasti o dvotedenski izolaciji po prihodu z območij, kjer se je razširil koronavirus, če ima posameznik znake prehlada.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije