IŠČEJO OSUMLJENCA

Več zabodenih sredi mesta, ena oseba umrla

Priče poročajo, da so slišale tudi strele.
Fotografija: Število ranjenih ni znano (simbolična fotografija). FOTO: Andrew Winning, Reuters Pictures
Odpri galerijo
Število ranjenih ni znano (simbolična fotografija). FOTO: Andrew Winning, Reuters Pictures

V Birminghamu se je zgodil »večji incident«, saj so zabodli več ljudi, je sporočila britanska policija. Za zdaj ni znano, ali gre za teroristični napad. Podoben incident se je zgodil v Londonu, kjer so prijeli pet ljudi.

Malo po polnoči je policijo poklicalo več oseb, ki so bile zabodene v središču Birminghama. Kmalu so z območja poročali o več novih zabodenih. Po zadnjih podatkih je en človek umrl, sedem pa je ranjenih. Dve izmed sedmih ranjenih imata hujše poškodbe. Podrobnosti in motiv incidenta še niso znani. Napadov je bilo več, vsi pa so povezani, so dodali. Zgodili so se med 00.30 in 2.20 po krajevnem času.

Incident se je zgodil v predelu mesta, kjer živi veliko istospolnih oseb in tam vsako leto tudi prirejajo parado ponosa. Nekatere priče poročajo, da so slišale strele.

V noči na nedeljo je bilo več ljudi zabodeno tudi v Londonu. Kot je sporočila tamkajšnja policija, je bilo pri tem ranjenih pet ljudi, ena oseba je dobila smrtno nevarne poškodbe. Prijeli so pet ljudi, vzrok za incident v prestolnici za zdaj ni znan.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije