NAPAD

30 Romov brutalno preteplo poštarja Marka, ker ni prinesel odločbe

Petindvajsetletni poštar je moral v bolnišnico.
Fotografija: Simbolična fotografija. FOTO: Getty Images, Istockphoto
Odpri galerijo
Simbolična fotografija. FOTO: Getty Images, Istockphoto

ČAČAK – Iz Srbije prihaja pretresljiva vest. Poštarja Marka Milosavljecića (25) so v ponedeljek v romskem naselju brutalno pretepli. Mlatili so ga s kovinskimi palicami in celo z dvigalkami za avtomobile, med nasilneži pa je bilo po navedbah srbskih medijev tudi veliko žensk in otrok. 

O incidentu je bila nemudoma obveščena tudi policija, ki okoliščine še preiskuje, nesrečni poštar pa je zaradi hudih poškodb glave moral v bolnišnico. Po neuradnih informacijah Blica naj bi Marku stanovalci iz omenjenega naselja pred dnevi že grozili. Razjezilo naj bi jih dejstvo, da eni izmed družin ni dostavil težko pričakovane pošte. Šlo naj bi za odločbo za enkratno denarno pomoč za nakup drv. 

Upravnik pošte Vladan Vukosavljević je za omenjeni medij potrdil, da se je napad na poštarja zgodil v romskem naselju Sajmište. »S policijske postaje so me poklicali, naj prevzamem torbo in kolo. Ko sem prišel na kraj incidenta, sem bil šokiran,« je dejal upravnik. Po njegovih navedbah so bile po tleh policijske oznake, videl pa je tudi kri. Očividci trdijo, da se je na poštarja spravilo 30 ljudi, tepli pa naj bi ga z vsem, kar jim je prišlo pod roke. 
 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije