OGNJENI ZUBLJI

Zjutraj zagorel velik šotor, v katerem so skladiščeni odpadki

Ta trenutek ocene obsega škode še ne morejo podati.
Fotografija: V centru za ravnanje z odpadki na Pragerskem v občini Slovenska Bistrica je nekaj po 5. uri zagorel okoli 400 kvadratni metrov velik šotor, v katerem so skladiščeni odpadki ostanka obdelave mešanih komunalnih odpadkov. FOTO: PGD Pragersko/Facebook
Odpri galerijo
V centru za ravnanje z odpadki na Pragerskem v občini Slovenska Bistrica je nekaj po 5. uri zagorel okoli 400 kvadratni metrov velik šotor, v katerem so skladiščeni odpadki ostanka obdelave mešanih komunalnih odpadkov. FOTO: PGD Pragersko/Facebook

V centru za ravnanje z odpadki na Pragerskem v občini Slovenska Bistrica je nekaj po 5. uri zagorel okoli 400 kvadratnih metrov velik šotor, v katerem so skladiščeni odpadki ostanka obdelave mešanih komunalnih odpadkov, so sporočili z uprave za zaščito in reševanje. Gasilci so medtem požar že omejili.

Na Komunali Slovenska Bistrica, ki upravlja deponijo, so pojasnili, da nihče od zaposlenih ni bil poškodovan, na kraj dogodka pa so prispeli gasilci prostovoljnih društev Pragersko, Spodnja Polskava, Zgornja Polskava, Slovenska Bistrica in Laporje, ki so požar lokalizirali in tako preprečili večjo materialno škodo.

Kot so še dodali, so zaposleni v centru za ravnanje z odpadki takoj začeli odstranjevati odpadke na ustrezno utrjeno ploščad. Zajezili so vse emisije, tako da tla in voda niso bile onesnažene, medtem ko intervencija gasilcev še vedno poteka. Ta trenutek ocene obsega škode še ne morejo podati, so še sporočili.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije