10 LET ZAPORA

Zaklal ga je zaradi 350 evrov

Žarku Maleševiću za uboj Daniela Ceglarja 10 let zapora. Mrtvega zavil v preprogo, svojcem pa lagal, da je v Banjaluki.
Fotografija: Žarko Malešević je bil včasih voznik tovornjaka. FOTO: Marko Feist
Odpri galerijo
Žarko Malešević je bil včasih voznik tovornjaka. FOTO: Marko Feist

LJUBLJANA – Kaj se je konec lanskega leta pletlo v glavi 30-letnemu Žarku Maleševiću iz Bosne in Hercegovine, da je pograbil nož in z njim trikrat zabodel v vrat 56-letnega Daniela Ceglarja, morda nikoli ne bo povsem jasno. To se je potrdilo tudi včeraj, ko ga je zaradi uboja na ljubljanskem okrožnem sodišču doletela desetletna zaporna kazen.
Dobroto je Daniel v domači hiši plačal z življenjem. FOTO: Marko Feist
Dobroto je Daniel v domači hiši plačal z življenjem. FOTO: Marko Feist

V ozadju naj bi šlo za spor zaradi neporavnanih računov (enkrat pred tem sta se že sprla zaradi prenosnega računalnika), ki pa je v kombinaciji z alkoholom privedel do tragedije. Kdaj natančno je Žare, kot so ga tudi klicali, ubil Daniela, ni znano. Po prepričanju tožilstva se je moralo zgoditi med 28. decembrom lani ob 13.50 in osmo zjutraj naslednjega dne, in sicer v Ceglarjevi hiši v Lučarjevem Kalu pri Ivančni Gorici. Rane na vratu so bile tako hude, da je 56-letnik kmalu izkrvavel. Malešević, ki je brez premoženja, izkoristil pa je tudi Danielovo neizmerno dobroto, ko je lahko pri njem bival, je vse skupaj očitno le brezčutno opazoval, truplo na koncu zavil v tepih ter ga pustil ležati v hiši. Z Danielovo bančno kartico pa je na bencinski črpalki z bankomata tudi dvignil 350 evrov.
Tožilka Jerneja Pielick FOTO: Marko Feist
Tožilka Jerneja Pielick FOTO: Marko Feist

»Več v tiskani izdaji. Dobite jo v bližnji trafiki, v aplikaciji na pametnih telefonih in tablicah ali pa jo naročite v e-trafiki«.
 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije