UMRL 26-LETNIK

Zagovornik trdi, da se je Damir branil, v tragediji umrl 26-letni Marsel

Ni šlo za umor, temveč prekoračeni silobran, meni odvetnik.
Fotografija: Damir Softić je od februarja na hladnem. FOTO: Oste Bakal
Odpri galerijo
Damir Softić je od februarja na hladnem. FOTO: Oste Bakal

Pol leta od umora domačina Marsela Habjaniča v središču Murske Sobote je bil pred sodnikom Okrožnega sodišča v Murski Soboti Stanislavom Jugom razpisan predobravnavni narok za 49-letnega Damirja Softića, ki je obtožen, da je teden dni po svojem rojstnem dnevu v večstanovanjskem objektu v bližini avtobusne postaje umoril 26-letnega soseda. Ker psihiatrično mnenje ni popolno, sta se obramba in tožilstvo strinjala, da se predobravnavni narok preloži za nedoločen čas. Sodišče je naročilo dopolnitev izvedeniškega mnenja izvedenca nevropsihiatrične stroke, v tem času pa bo obtoženi na opazovanju v Forenzičnem oddelku Psihiatričnega oddelka UKC Maribor. Prav zaradi tega tožilec Matej Kučan, ki se je že v obtožnici opredelil, da izvedensko mnenje ni popolno, sploh še ni bral obtožnice.

Softiću, državljanu BiH, očetu 23 in 13 let starih otrok, ki prihaja iz Tuzle in je bil zaposlen kot strojnik v soboškem Pomgradu, grozi od 15 do 30 let zapora. Razen če bi se izkazalo, da je bil neprišteven. Na odločitev izvedencev psihiatrične stroke čaka tudi zagovornik obtoženega, odvetnik Peter Kobentar iz Ljubljane, ki meni, da je šlo v tem primeru za prekoračeni silobran. Pooblaščenka družine pokojnega Marsela je sicer v spis vložila pisni premoženjskopravni zahtevek. Obtoženi, za katerega so angažirali tolmačico, je na sodišču sicer pojasnil, da je brez premoženja in zaposlitve, pred dogodkom pa je zaslužil okoli 1100 evrov na mesec.

Policisti, ki so bili o tragičnem dogodku obveščeni v nedeljo, 5. februarja, ob 18.30, so sporočili, da je osumljenec v večstanovanjski zgradbi v Murski Soboti med 18. uro in 18.25 med prepirom z nožem huje poškodoval oškodovanca, nato pa peš pobegnil. Moški, ki je bil huje poškodovan, je kmalu zatem umrl. Pokojni in osumljenec sta bila soseda. Sporočili so, da so ga kmalu po dogodku izsledili in da je med napadom tudi sam utrpel ureznine in vbode. Odpeljali so ga v bolnišnico, 8. februarja pa so ga privedli k preiskovalnemu sodniku, ta je zanj odredil pripor. »Policija osumljenega še ni obravnavala za prekrške ali kazniva dejanja z znaki nasilja,« so po umoru poročali pomurski policisti.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije