PREMOŽENJSKI DELIKTI

V priporu tudi 16-letnik iz Ljubljane, dekle (15) izpustili

Policija je prijela štiri osumljence.
Fotografija: Simbolična fotografija. FOTO: Tadej Regent, Delo
Odpri galerijo
Simbolična fotografija. FOTO: Tadej Regent, Delo

LJUBLJANA – Policiste so 29. januarja popoldne obvestili, da so bili iz garderobe športnega parka na Šlandrovi ulici v Ljubljani odtujeni ključi osebnega avtomobila peugeot 208. Izginil je tudi avto. Ljubljanski kriminalisti so osebni avtomobil izsledili 31. januarja v Moravčah, na kraju pa so bili prijeti in pridržani štirje osumljenci: 28-, 19- in 16-letnik ter 15-letnica (vsi iz Ljubljane).

Policija je z zbiranjem obvestil ugotovila, da so osumljenci v zadnjemu času izvršili več premoženjskih kaznivih dejanj. Devetnajstletnik je 26. januarja 2018 okoli 22. ure na Jakopičevem sprehajališču v parku Tivoli izvršil »rop« mladoletnega oškodovanca. Nato je v sostorilstvu s 16-letnikom istega dne ob 22.30 v križišču Prešernove in Cankarjeve ceste v Ljubljani ponovno izvršil »rop« dveh mladoletnih osumljencev.

Osumljeni 28-letnik, 15-letnica ter 16-letnik so 13. novembra lani v naselju Šmarje - Sap poskusili izvršiti tudi drzno tatvino, 28-letnik pa je osumljen tudi kaznivega dejanja zatajitve, saj si je 22. januarja 2018 v naselju Polica pri Grosupljem protipravno prilastil osebni avtomobil opel astra.

2. februarja letos so bili trije osumljenci, razen 15-letnice, privedeni v takojšnji postopek k preiskovalni sodnici, ki je 28- in 19-letniku odredila pripor, 16-letniku pa hišni pripor.

Ker sumijo, da so v zadnjih nekaj tednih izvršili še več kaznivih dejanj s področja premoženjskih deliktov (tatvine goriva, tatvine v trgovinah ipd.), kriminalisti in policisti PU Ljubljana še zbirajo obvestila.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije