UMRL 24-LETNIK

Tragična nesreča v Krškem: mladi policist ubil sodelavca in prijatelja

Pretresljiva nesreča v prostorih policijske postaje ...
Fotografija: Fotografija je simbolična. FOTO: Jure Eržen, Delo
Odpri galerijo
Fotografija je simbolična. FOTO: Jure Eržen, Delo

Slovensko javnost je pretresla tragična vest, da je v Krškem prišlo da nesreče s strelnim orožjem, pri čemer je umrl 24-letni policist. Po navedbah novomeške policijske uprave se je nesreča zgodila dopoldne, in sicer v prostorih tamkajšnje policijske postaje. »Svojcem in vsem policistom, ki so bili v času tragične nesreče na policijski postaji, v teh težkih trenutkih nudimo vso potrebno podporo in psihološko pomoč,« so še sporočili pristojni, ki so ob tragediji izrazili globoko pretresenost in žalost.

Na sprožilec pritisnil sodelavec

Neuradno smo izvedeli, da je bil pokojni 24-letnik doma iz okolice Ptuja, na sprožilec pa je pritisnil eden od njegovih sodelavcev. 

Pred medije sta stopila direktor PU Novo mesto Janez Ogulin in v. d. generalnega direktorja policije Boštjan Lindav. Slednji je potrdil, da je 24-letnika po nesreči ustrelil njegov sodelavec. Do nesreče je prišlo, ker se je enemu izmed policistov v garderobi za preoblačenje sprožila pištola. »Nesrečni dogodek, ki ga je zagrešil mlad policist, je še bolj tragičen, ker je za posledicami tega dogodka umrl njegov prijatelj. Kaj je šlo narobe, ta trenutek ne moremo povedati. Je pa dejstvo, da sta oba policista šla skozi usposabljanje kot vsi policisti do sedaj.,« je dejal Lindav.

O neustreznem ravnanju z orožjem po besedah pristojnih ne moremo govoriti, saj bo vzrok za tragično nesrečo znan šele po končani preiskavi.

Več o tragični nesreči preberite v torkovi tiskani izdaji Slovenskih novic.

Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas