NEUSPEŠNO OŽIVLJANJE

Tragedija na Soči: raft se je prevrnil, ena oseba ni preživela

Okoliščine nesreče, v kateri je glede na sedanje podatke umrl tuj državljan, policija v tem trenutku še preiskuje.
Fotografija: Soča (arhivska fotografija). FOTO: Foto: Jure Eržen, Delo
Odpri galerijo
Soča (arhivska fotografija). FOTO: Foto: Jure Eržen, Delo

Danes ob 11.47 so bili policisti obveščeni o nesreči na reki Soči pri naselju Trnovo ob Soči (občina Kobarid). Po prvih podatkih se je nesreča zgodila med raftanjem po reki Soči od vstopne točke Boka (občina Bovec) proti izstopni točki Trnovo 1 pri naselju Trnovo ob Soči (občina Kobarid), eden od udeležencev je umrl, še dva sta bila telesno poškodovana.

Uprava za zaščito in reševanje poroča, da se je prevrnil raft: »Enega od udeležencev je odneslo okoli 200 metrov po strugi. Občani so ga rešili iz vode in oživljali.« Žal je bilo oživljanje neuspešno.

Umrl je tuj državljan

Poleg policistov in kriminalistov so na kraju tragične nesreče gorski reševalci GRS Tolmin, gasilci PGD Kobarid in reševalci NMP ZD Tolmin. O dogodku je bilo obveščeno tudi Okrožno državno tožilstvo in preiskovalnega sodnika Okrožnega sodišča v Novi Gorici ter druge pristojne inšpekcijske službe.

Okoliščine nesreče, v kateri je glede na sedanje podatke umrl tuj državljan, policija v tem trenutku še preiskuje, zbira dodatna obvestila in opravlja druga nujna preiskovalna dejanja. Več podrobnosti o nesreči bomo širši javnosti lahko posredovali po zaključku preiskave.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije