SOJENJE

Tičev morilec znova pred sodnika

Javnost najbolj zanima, ali bo sojenje za zaprtimi vrati. 
Fotografija: Sojenje Stefanu Cakiću se nadaljuje. FOTO: Marko Feist
Odpri galerijo
Sojenje Stefanu Cakiću se nadaljuje. FOTO: Marko Feist

LJUBLJANA – Na Okrožnem sodišču v Ljubljani bo predvidoma danes glavna obravnava v sojenju Stefanu Cakiću, ki ga obtožnica bremeni uboja igralca Gašperja Tiča. Na predobravnavnem naroku krivde, kot jo opisuje obtožnica, ni priznal. Tako obramba kot tožilstvo predlagata, naj sojenje poteka za zaprtimi vrati.

Pričakovati je, da bo sodnik Ciril Keršmanc danes najprej odločil, ali bo sojenje v navzočnosti javnosti ali ne. Da naj poteka za zaprtimi vrati, sta predlagala tako tožilka Tamara Gregorčič kot tudi Cakićev odvetnik Gorazd Fišer. Prva se sklicuje na varovanje družinskega in zasebnega življenja Tiča ter njegovih mladoletnih otrok, Fišer pa na varovanje zasebnega življenja Cakića.

22-letni Cakić se je imel možnost o krivdi izreči na predobravnavnem naroku, ki je potekal 17. januarja. V pisni izjavi, ki jo je prebral, je dejal, da obžaluje, da je za posledicami njegovih dejanj Gašper Tič izgubil življenje. Izrekel je sožalje njegovim svojcem. Čeprav se s Tičem nista dobro poznala, ga je po njegovih besedah cenil in spoštoval, zato ne more sprejeti očitka, da mu je želel smrt, kot naj bi mu to očitala obtožnica. Dodal je, da tudi zato ne priznava krivde, kot mu jo očita tožilstvo. V obtožnici je sicer zapisano, da je Cakić v stanju bistveno zmanjšane prištevnosti 18. junija lani v jutranjih urah v stanovanju na Trubarjevi cesti v Ljubljani s kuhinjskim nožem večkrat zabodel Tiča, ki je nato za posledicami vbodov umrl. Dejanje naj bi storil v stanju bistveno zmanjšane prištevnosti, ki je bila posledica uživanja alkohola in kokaina.

Družino Tiča v postopku zastopajo trije pooblaščenci, ki premoženjskopravnega zahtevka do zdaj niso podali, so pa pustili odprto možnost, da to še naredijo.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije