DOSJE ZUPANČIČEVA JAMA

Smrt nekronanega kralja podzemlja

Dvajset let je minilo od 3. junija 1998, ko je neznanec v ljubljanskem Latino baru s streli v glavo umoril 41-letnega Veselina Jovovića - Vesa. Eden najbolj razvpitih obračunov med kriminalnimi združbami pri nas je po dveh desetletjih še vedno uganka. Obstajal je seznam možnih storilcev, a dokazov ni bilo, v naslednjih letih pa je v nasilnih obračunih umrlo še nekaj ljudi, domnevnih pripadnikov kriminalnih združb.
Fotografija: S pogreba FOTO: Igor Mali
Odpri galerijo
S pogreba FOTO: Igor Mali

Ko so 3. junija malo po poldnevu v Latino baru v Zupančičevi jami odjeknili streli, ki so utrnili življenje 42-letnega Veselina Jovovića - Vesa, v tistem času gotovo enega najbolj razvpitih domnevnih vodij v ljubljanskem kriminalnem podzemlju, je bilo z vseh strani slišati, da se je v Ljubljani začela mafijska vojna.
Veselin Jovović - Veso FOTO: Vojko Zakrajšek
Veselin Jovović - Veso FOTO: Vojko Zakrajšek

Ne glede na različne govorice o Veselinu Jovoviću in njegovem položaju v kriminalni hierarhiji je vsekakor mogoče pritrditi, da se je tega dne zgodil do tedaj eden najodmevnejših umorov pri nas. Krvavi dogodek je sprožil številna ugibanja o dejanskem obstoju črnogorske mafije v Ljubljani. Je bil Veso res glavni šef ali morda zgolj nadležen posameznik, ki se je osamosvojil in znebil spon, ki naj bi ga vezale na kriminalne združbe? Dejstvo je, da organi pregona nikoli niso uradno potrdili Jovovićeve domnevno glavne vloge v nezakonitih poslih, ki naj bi prinašali velike zaslužke. Glede na dogajanje na ljubljanski kriminalni sceni, vključno s poznejšimi podobnimi obračuni, se je zdelo, da imajo prav tisti, ki so trdili, da se je razplamtela vojna, medtem ko so pristojni na tiskovnih konferencah mirili javnost, da gre le za obračune znotraj kriminalnih družb. Kakšna tolažba.

»Več v tiskani izdaji. Dobite jo v bližnji trafiki, v aplikaciji na pametnih telefonih in tablicah ali pa jo naročite v e-trafiki«

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije